Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da balık fiyatları yüz güldürüyor

Afyonkarahisar’da kış mevsiminin yaklaşması ile balık fiyatlarının düşmeye başladığı, vatandaşların en çok tercih ettiği hamsinin kilogram fiyatının ise 10 TL’den alıcı bulduğu kaydedildi.Yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar’da kış mevsiminin yaklaşması ile balık fiyatlarının düşmeye başladığı, vatandaşların en çok tercih ettiği hamsinin kilogram fiyatının ise 10 TL’den alıcı bulduğu kaydedildi.
Yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da da havaların soğuması balık fiyatlarına olumlu yansımaya başladı. Balık sezonunun geçtiğimiz ay açılması ile balıklar tezgahlardaki yerini almaya başlamıştı. Afyonkarahisar’da sezon başı olduğu için geçtiğimiz ay yüksek olan balık fiyatlarının bu ay büyük oranda düştüğü ifade edildi. Balıkçı esnafı havaların daha fazla soğuması halinde fiyatların iyice düşeceğini ve vatandaşı adeta balığa doyacağını dile getirdiler.
Kentte hizmet veren Gezgin Balıkçılığın çalışanlarından Mehmet Derin, balık fiyatlarının vatandaşın istediği düzeylerde olduğunu aktardı. Herkesimden vatandaşın istediği fiyata balık bulabildiğini söyleyen Derin, “Balık fiyatları düşmeye başladı. Sezon açılınca havaların da soğumaya başlaması ile balıkların fiyatlar düşmeye başladı. Vatandaşlarında ilgisi çok iyi satışlarımızda çok güzel, Afyon’un balık kültürü bayağı ileride. Hamsi, palamut, çinakop, lüfer bunlar daha çok satılan balıklar. Hamsi ve istavritin kilogram fiyatı 10 TL, yerli palamudun tanesi 10 TL. Çinakopun kilogram fiyatı 25 TL, çupra, levrek 20-25 TL arasında. Vatandaşlar istediği balığı taze olarak bulabilir, vatandaşların bazen özel balık talepleri oluyor sipariş üzerine de getirebiliyoruz. Mesela kalamar, karides, mercan, lüfer. Kalamar, karidesin kilogram fiyatı 50 TL civarında” diye konuştu.
Öte yandan, balıkçı tezgahlarına uğrayan vatandaşların ise sezonu olduğu için genelde deniz balıklarını tercih ettiği, göl balığına ise bu aylarda fazla rağbet göstermediği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.