Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar ikinci şehidini de sonsuzluğa uğurladı

Hakkari Dağlıca’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran, Afyonkarahisar’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin yakınları olduğunu söyleyen bazı kişiler basın mensuplarının görüntü almasına...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari Dağlıca’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran, Afyonkarahisar’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin yakınları olduğunu söyleyen bazı kişiler basın mensuplarının görüntü almasına engel olurken, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da gazetecileri sert bir üslupla görüntü alınmaması konusunda uyardı.
Dün öğle saatlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Hisar Dağı bölgesinde devam eden operasyonda 3 asker şehit düşmüş, 1 asker de yaralanmıştı. Çıkan çatışmada şehit düşen askerlerden birisinin Afyonkarahisar Bolvadin nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran, diğerinin ise Çay ilçe nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak olduğu kaydedilmişti. Şehitleri taşıyan askeri uçak bugün öğle saatlerinde kente ulaşırken, şehit Başaran ve Ak’ın naaşları karayolu ile baba ocakları olan Bolvadin ve Çay ilçelerine doğru hareket etti.
Kentte ilk cenaze töreni Çay’da Fatih Ak için yapılırken, ikinci tören ise Bolvadin’de şehit Nuri Başaran için yapıldı. Bolvadin Çarşı Caminde gerçekleştirilen cenaze törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve binlerce vatandaş katıldı.
Cenaze töreni öncesi helallik alınması sırasında şehidin yakınları gazetecilerin görüntü almasını istemedi. Bunun üzerine gazeteciler meydanda şehidin naaşını beklemeye başladı. Ancak gazetecilere olan tepkiler burada da dinmezken, cenaze törenine katılanlar basın mensuplarını görüntü almasını istemediler.
Parsak: “Çekmeyin kardeşim, babası istemiyor”
Bu sırada tören alanına gelen şehidin babası Said Başaran, “Çekmeyin” deyince kimliği belirsiz bir kişi kameramanın elini itekleyerek görüntü çekmesine engel oldu. Tören başlamadan önce şehit babasının koluna giren MHP Milletvekili Mehmet Parsak, basın mensuplarının görüntü almalarına tepki göstererek, “Çekmeyin kardeşim, babası istemiyor” diyerek bağırdı. Bunun üzerine özellikle kameramanlar tören alanından uzaklaşarak bir süre görüntü almadılar.
“Bu tarz olaylar yüce Allah tarafından gelen bir imtihan vesilesi”
Cemaatin cenaze töreninin görüntülenmesini istememesi üzerine devreye giren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ise, böyle durumlarda sakin olunması gerektiğini ve bu tarz olayların yüce Allah tarafından gelen bir imtihan vesilesi olduğunu belirterek, metanetin korunması gerektiğini ifade etti.
Şehit oğluna son kez sarıldı
Yaşananlar karşısında cenaze törenini görüntülemek için yoğun çaba gösteren basın mensupları zor şartlar altında çalıştı. Tabut katafalka konulduktan sonra şehidin annesi Hatica Başaran tabutuna başına gelerek, şehit oğluna son kez sarıldı. Bir süre gözyaşı döken anne, yakınlarının yardımı ile tabutun başından uzaklaştırıldı.
Şehidin kız kardeşi ağabeyine gözyaşları arasında ağıt yaktı
Şehidin kız kardeşi Esra Başaran ise cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta kaldı. Törende ağabeyine ağıtlar yakan kız kardeşin ne söylediği ise basın mensuplarının görüntü almalarının istenilmemesi sebebi ile anlaşılamadı. Ancak kız kardeş Başaran, şehit ağabeyine sürekli gözyaşları içinde ağıtlar yaktı.
Bekar olan şehit Başaran kılınan cenaze namazının ardından askerlerin ve vatandaşların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.