Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrika’nın susuz bölgeleri İhlas Vakfı ve hayırseverlerin işbirliği ile suya kavuşuyor

Kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazanan ve kurulduğu günden bu yana tam 42 yıldır insanlara faydalı olmayı amaç edinen İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardım ve bağışlarını başta Afrika ülkeleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazanan ve kurulduğu günden bu yana tam 42 yıldır insanlara faydalı olmayı amaç edinen İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardım ve bağışlarını başta Afrika ülkeleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.
İhlas Vakfı, iki hayırseverin yardımlarıyla Afrika’nın su sıkıntısı çeken ülkelerinden Sudan’da su kuyusu açarak bölge halkının istifadesine sundu.
İhlas Vakfı ve WOOC Vakfı ile ortaklaşa yürütülen sondaj çalışmalarında Sudan’ın Omdurman şehri Salha bölgesinde 106 metre derinliğe inilerek içme suyuna ulaşıldı.
İhlas Vakfı Sudan Temsilcisi Müştak Saygın, açılan kuyudan bölgede yaşayan binlerce insanın yanında medrese ve camilerin de istifade edeceğini söyledi. Bağışta bulunarak Sudan’a su kuyusu açılmasına vesile olan iki hayırseverin isimlerinin kuyuya verildiğini, sadaka-i cariye olarak hayatlarında ve mematlarında amel defterlerine devamlı sevapların yazılacağını ifade eden Saygın, hayırseverlere teşekkür ederek Sudan halkının selamlarını iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.