Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrika’nın Dostları İftarda Bir Araya Geldi

Eğitim, sağlık ve ekonomik alanlarda Afrika ülkeleriyle işbirliğini arttırmak ve nakdi yardımlarda bulunmak için kurulan Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) geleneksel 2. iftar programını gerçekleştirdi.TADD, 2015 yılında faaliyete...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afrika’nın Dostları İftarda Bir Araya Geldi
Eğitim, sağlık ve ekonomik alanlarda Afrika ülkeleriyle işbirliğini arttırmak ve nakdi yardımlarda bulunmak için kurulan Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) geleneksel 2. iftar programını gerçekleştirdi.
TADD, 2015 yılında faaliyete geçen ve Afrika’nın önümüzdeki yüzyıl içindeki gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak projelere imza atmak ve Afrika’daki insanların hayat standartlarını iyileştirene kadar çalışmayı hedefleyen bünyesinde de akademisyen, doktor, esnaf, iş adamı, avukat ve öğrenci bulunduran bir dernek. Özellikle ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında Afrika’da birçok çalışmaya imza atan dernek iftar programını Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde Otağı Hümayun Bahçesi’nde düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe aralarında Cumhurbakanlığı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Tarih Bilimci Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Merkez Valisi Süleyman Karaman, AK Parti Fatih İlçe Başkanı A. Hamdi Görk, Fatih Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Hamza Müslümanoğlu, Beyoğlu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, AK Parti İstanbul İl Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Murat Dumanlı, MÜSİAD üst düzey yöneticileri, Bağcılar EAH Başhekimi Prof. Dr. A. Yaser Müslümanoğlu, THY Eğitim Daire Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek, hastane yöneticileri, STK temsilcileri, Afrika gönüllüleri, gazeteciler, Afrikalı öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 700 davetli katıldı. Ali Ulvi Uzunlar Hocaefendi’nin duası ve ezan sonrası iftarda oruçlar açıldı. Yemek sonrası AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Tarih Bilimci Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, TADD Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Bilgehan Güntekin, TADD İcra Kurulu Üyesi Op. Dr. A. İbrahim Ulusoy Afrika ile ilgili sağlık, ekonomi, eğitim ve yardımlar ile ilgili konuşma yaptılar.
“AFRİKA, ÇOK İHMAL EDİLMİŞ VE HEP MENFAATLERLE YAKLAŞILMIŞ BİR KITADIR”
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Afrika duyarlılığın bu şekilde daha da çok yayılacağının bundan dolayı TADD’ın çalışmalarını desteklediğini vurguladı. Burhan Kuzu, “Derneğin hem adı hem de amacı çok güzel. Tabii bütün mesele bu güzel işleri sahada gerçekleştirmek. Afrika’ya gitmiş ve oraları görmüş biri olarak bu işin ne kadar zor ve çileli olduğunu biliyorum. Fakat sevabı da bir o kadar fazla bir görev. Gerek Başkan Bilgehan Bey gerekse ekibi tanıdığım ve güvendiğim insanlar. Bu işe gönül vermiş arkadaşlara yardımcı olmak lazım. Afrika, çok ihmal edilmiş ve tamamıyla menfaatle yaklaşılmış kıtadır. Özellikle kıta Avrupa’sı zenginliğini Afrika’ya borçludur. Almışlar Afrika’nın kıymetli şeylerini bırakmışlar onları kendi hallerine. Dolayısıyla böyle gönüllü ve Allah rızası için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Bir de bu işin bir güzel yanı da bu tip derneklerle birlikte duyarlılıklarımız da artıyor. Oradaki yaşantıyı bilmeyen çok insan var. Televizyonlarda görüyoruz ama bizzat gidip gördüğümüz zaman durumun vahim olduğunu tespit edebiliyorsunuz. Açlıktan ölen öyle birkaç kişi değil milyonlar var. Özellikle çocuklar çok perişan vaziyetteler. O yüzden çalışmaları takip edeceğiz ve sabır isteyen bu işte bütün derneğe başarılar diliyorum” dedi.
“VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİLEN BİR KITA”
“Bugün birçok Afrikalı dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz” diyen TADD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bilgehan Güntekin de, “Bir yandan Uganda ve Sudan’da da her gün bin kişiye iftar veriyoruz. Bu şekilde hem bir araya geliyoruz hem de Afrika’daki kardeşlerimiz için desteklerimizi ve duyarlıkları da arttırmış oluyoruz. Çünkü sesimizi daha fazla duyurmamız lazım. Ramazan ayı hem dostlukların pekiştiği hem de paylaşımın arttığı bir ay. Bu toplantı ile birlikte de ramazan ayının amacına uygun sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Aynı zamanda yaptığımız hizmetlerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlarız. Daha yeni bir derneğiz. Eğitim, sağlık ve ekonomik alanlarında Afrika ülkeleriyle işbirliğini arttırmak ve nakdi yardımlarda bulunmak için kurulduk. Sadece yardımlarla ilgili değil aynı zamanda Afrika’da yapılabilecek çok iş var. Onları Türk insanlarına ve iş adamlarına tanıtmak ve iş adamlarımızın Afrika’ya yatırım yapmasını sağlamak için uğraşıyoruz. Afrika sadece fakirliğin olduğu bir yer değil, zıtlıkların kıtası. Varlık içinde yokluk çekilen bir kıta. Biz Türk halkına Afrika’nın her iki yüzünü de göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“TADD’LI BİR OLUŞUM, TADLI BİR HİZMET“
TADD’ın iftar organizasyonunda maddesi ve manasıyla gönlünü açan, organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de konuşmasında, ülkemiz ve insanlık adına böyle büyük hizmetlere kısa zamanda imza atan vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlardan oluşan TADD derneğinin hizmetlerini gördüğünde çok etkilendiğini ve derneğin bundan sonra da daha büyük hizmetlere adım atacağına inandığını söyledi.
“AYYILDIZIN TADD‘INDA AFRİKA’DAYIZ”
TADD İcra Kurulu üyesi Op. Dr. A. İbrahim Ulusoy da konuşmasında, soğuk bir Şubat günü 03 Şubat 2015 tarihinde sıcak duygularla kurulan TADD’ın Afrika’ya bir ümit tohumu attığını, bu tohumun filizlendiğini, ağaç olacağını ve bir gün meyve vereceğini söyleyerek, "Afrikalı kardeşlerimizin hayat standartları bizlerle eşitleninceye kadar çalışacağız. Afrika, ecdad yadigarı topraklar ve Afrikalı kardeşlerimiz de ecdad yadigarı. Osmanlı’nın bir gün kendilerini gelip kurtaracaklarını umutla bekliyorlar. Biz de dernek olarak bunun bilincindeyiz. Ecdadımızın çizdiği bu ulvi yolda sömürmeden, hizmetin en güzelini ve evlasını eğitim, ekonomi ve sağlık alanlarında Afrika’ya ulaştırıyoruz. Eğitim faaliyetlerine de önem veriyoruz. Geliştirdiğimiz projelerle Afrika’da ülkemiz adına da çok verimli sonuçlar alıyoruz" dedi.
Afrika ile gönül köprülerimizin yüzyıllar öncesinde atıldığını söyleyen Ulusoy, "Yegane gayemiz Ayyıldızlı bayrağımızı Afrika semalarında dalgalandırmak. Bu amaçla dernek olarak da sloganımız ’Ayyıldızın TADD’ında Afrikada’yız’. İnşaallah ecdadın TADD’ını, bayrağımızın TADD’ını , vatanımızın ve milletimizin TADD’ını Afrika’da yaşatacağız Bu ulvi yolda bizlere örnek olan, önder olan muhterem Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
“AFRİKA BİZİM TARİHİMİZ, AFRİKALILAR KARDEŞLERİMİZ“
Tarih bilimci Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de konuşmasında, "Her şekliyle, her neferiyle, her adımıyla, her hareketiyle örnek işler yapan, vatan, millet, bayrak sevdalısı bu kardeşlerimizi de, TADD’ın değerli üyelerine müteşekkirim. Gıpta dolu hizmetler yapıldığını gördükçe çok duygulanıyorum. Ecdadın yolunda, ecdad mirasına sahip çıkan, emin adımlarla ilerleyen bu derneği ve yöneticilerini ve çalışanlarını, hizmet edenleri gördükçe gönlüm huzurla doluyor. Geleceğe daha bir umutla bakıyorum" dedi.
İftar gecesi, TADD’ın Afrika’da yaptığı hizmetleri anlatan sinevizyon gösterimi le son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.