Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrikalı Ormancılar Yangın Tatbikatında

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılının ilk yangın tatbikatı yangın helikopterinin de katılımıyla Erdemli ilçesinde gerçekleştirildi. Tatbikatı 29 Afrika ülkesinden 68 ormancı da izledi. Zaman zaman yangının üzerine hortum...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılının ilk yangın tatbikatı yangın helikopterinin de katılımıyla Erdemli ilçesinde gerçekleştirildi. Tatbikatı 29 Afrika ülkesinden 68 ormancı da izledi. Zaman zaman yangının üzerine hortum tutan Afrikalı ormancıların tatbikattan oldukça etkilendikleri gözlendi.
Senaryo gereği Alata Ormanlığı’nda yangın çıktı. Yangının haber verilmesiyle ilk olarak arazözler müdahalede bulunurken, yangın helikopteri de alevlerin yoğun olduğu noktaya başarılı 2 atış yaptı. Müdahale Afrikalı ormancılar tarafından hayranlıkla izlendi. Afrikalı ormancılar da zaman zaman yangına hortumla müdahalede bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim programına katılan 29 Afrika ülkesinden gelen 68 ormancının bu yıl için Mersin’de ilk kez gerçekleşen yangın tatbikatına katılarak yangına müdahale konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Çiftçi, "Mersin’de bu yıl için yapılan ilk yangın tatbikatını şeflerimiz, orman muhafaza memurlarımız, işçilerimizle beraber, gerçekleştirdik. Kendilerine nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunduk. Erken müdahale konusuna dikkat çektik. Birinci olanda yangının çıkmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladık" dedi.
Tatbikat kapsamında bir yangın bölgesi oluşturulduğunu anlatan Çiftçi, "Helikopter bu yangın bölgesine iki defa atış yaptı. Her ikisi de 10 numara bir atıştı, tam da ateşin üzerine başarılı bir atıştı. Arazözlerimiz, ilk müdahale araçlarımızın nasıl müdahale ettikleri Afrikalı misafirlerimize gösterildi. Misafirlerimiz bundan ciddi manada etkilendi. Ülkemizde yangınla mücadelenin nasıl yapıldığı konusunu kendilerine güzelce izah ettik" diye konuştu.
Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise "Misafirlerimize görsel içeriği zengin olan bir yangın tatbikatı yaptık. Bu tatbikata bir ilk müdahale motosikletimiz, 3 arazözümüz, su tankı ve helikopterimiz müdahale etti. Toplam 40 yangın işçisi, 20 muhafaza memuru ve 7 tane teknik elemanla beraber bu organizasyonu gerçekleştirdik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.