Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrikalı Ormancılar Toroslar’da

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Afrika ülkelerine yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi’nin Mersin ayağı başladı.Toros Dağları´nda...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Afrika ülkelerine yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi’nin Mersin ayağı başladı.
Toros Dağları´nda erozyon mücadelesinde kullanılan teknikler ve ağaçlandırma faaliyetlerini Afrikalı ormancılar yerinde gördü. Erdemli ilçesindeki ormanları karış karış gezen Afrikalı ormancılar bin 500 rakımdaki genç sedir ormanlarına hayran kaldı.
Afrikalı ormancılar kıl çadırlarda karşılaştıkları Yörüklerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yörüklerin yaşantısıyla ilgili bilgiler de alan 29 ülkeden 68 Afrikalı ormancıya erozyonla mücadele, kırsal kalkınma faaliyetleri, ağaçlandırma çalışmaları ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili uzmanlarca detaylı bilgiler aktarıldı.
Eğitim programına katılan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, "Erozyonla mücadele konusunda bir eğitim düzenledik. Özellikle bu eğitimimiz Afrika ülkelerine yönelik olarak hazırlandı. 29 Afrika ülkesinden 68 uzman ve yönetici seviyesinde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Konya´da çölleşmeyle mücadele çalışmalarını anlattık. Arazide çalışmaları gösterdik. Şimdi de Mersin yöresinde kırsal kalkınma faaliyetleri, orman ağaçlandırma çalışmalarını, rehabilite çalışmalarını göstereceğiz" dedi.
Türkiye´nin çölleşmeyle mücadele de dönem başkanlığı yürüttüğünü anımsatan Avcı, "2 yıl yapacağımız dönem başkanlığında Türkiye tecrübelerini anlatacak. Bu tecrübeleri göstermek amacıyla her yıl yüzlerce yetkiliyi Türkiye´ye getiriyoruz. Aynı zamanda örnek çalışmaları orada da yapıyoruz. Türkiye´deki iyi uygulama örneklerini göstereceğiz, daha sonra da oralarda örnek uygulamalar yapacağız" diye konuştu.
Eğitime Moritanya´dan katılan Aminata Correra, Türkiye´de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ben ´Yeşil Duvar´ adlı kuruluşta çalışıyorum. Türkiye ile aşağı yukarı benzer bir bitki örtüsüne sahibiz. Burada edindiğimiz bilgiler ışığında bizde ülkemizde benzer aktiviteler gerçekleştireceğiz" dedi.
Somalili Hassan Hersi Siad ise, "Ben bu imkanı bize sağlayan Türk hükümetine, bakanlığa teşekkür etmek istiyorum. Biz buradan tabi ki oldukça fazla tecrübe kazanmayı bekliyoruz. Buradan aldığımız bilgileri ve edindiğimiz tecrübeleri ülkemize gittiğimiz zaman, kendi insanlarımıza faydalı bir şekilde kullanabilmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman’ında katıldığı eğitim programı kapsamında Afrikalı ormancılar Erdemli köylerini de gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.