Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrikalı Gazetecilerden YTB’ye Ziyaret

İstanbul’da 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi için Türkiye’ye gelen Afrikalı gazeteciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afrikalı Gazetecilerden YTB’ye Ziyaret
İstanbul’da 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi için Türkiye’ye gelen Afrikalı gazeteciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bülbül, Türkiye’nin milli gelire oranla dünyada en çok yardım yapan ülke olduğuna dikkati çekti.
Tarihte ilk defa yapılacak olan Dünya İnsani Zirvesi 23-24 Mayıs 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Tüm dünyanın izleyeceği zirveyi Afrika’dan da gazeteciler takip edecek. Zirve öncesi Türkiye’ye gelen Sahra altı Afrika ülkelerinden 13 gazeteci, YTB’yi ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerle buluşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, YTB’nin çalışmalarını ve Türkiye’nin insani yardımlar noktasında geldiği noktayı anlattı. Dünyanın refah açısından önemli mesafeler aldığını söyleyen Bülbül, dünyanın insani değerler açısından çok iyiye gitmediğini ifade etti.
TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK
Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan göç hareketlerini hatırlatan Başkan Bülbül, 60 milyona yakın insanın yaşadığı yerleri değiştirmek zorunda kaldığını bildirerek, “Gelişmekte olan ülkelerde bu sorunlar yaşanırken, gelişmiş ülkelerde de ciddi sorunlar karşımıza çıkıyor. Gün geçmiyor ki, Avrupa ülkelerinden ırkçılığa, ayrımcılığa, İslamofobiye dair haber almayalım” dedi. Bülbül, Dünya İnsani Zirvesi’nin amacının yaşanan bu sorunlarla başa çıkmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin insani krizlere olan yaklaşımının dünyaya örnek teşkil ettiğini kaydeden Bülbül, “Türkiye dünyada en fazla insani yardım yapan 3’üncü ülke. Gelir düzeyine göre sıralama yapıldığında ise dünyada 1’inci ülke konumunda” diyerek Türkiye’nin yaptığı yardımlara dikkati çekti.
BUGÜN GÖÇ ALAN, YARIN GÖÇ VEREBİLİR
Göç hareketlerine karşı Batı ülkelerinin takındığı tavrı eleştiren Bülbül, göç kavramının dönemsel olarak ülkeler için değişebileceğini hatırlattı. Türkiye ve Almanya arasında yaşanan göç hareketlerini bu duruma örnek gösteren Bülbül, “Türkiye 1930’lu yıllarda Almanya’dan göç alan bir ülkeydi. 1960’larda Türkiye’den Almanya’ya yoğun göç hareketi yaşandı. Bugün geldiğimiz noktada ise yeniden Avrupa’dan Türkiye’ye bir göç hareketi olduğunu görüyoruz. Bu demektir ki, bugün göç alan ülke yarın göç veren bir ülke olabilir” ifadelerini kullandı.
AFRİKA DÜŞÜNCE KURULUŞLARI BULUŞMASINI ETİYOPYA’DA PLANLIYORUZ
Gazetecilere YTB’nin çalışmalarını anlatan Bülbül, “Yönetici elitler arası ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl İstanbul’da Afrika Düşünce Kuruluşları Buluşması’nı düzenledik. Bu yıl aynı toplantının ikincisini Etiyopya’da yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye Burslarını anlatan Bülbül, “Türkiye-Afrika ilişkilerini geliştirmek için binlerce Afrikalı öğrenciyi Türkiye’de okutmaktayız” ifadelerine yer verdi. Gazetecilerin geldiği ülkelerden yararlanan Türkiye Burslusu öğrenci sayısını açıklayan Bülbül, “Şu anda sizin ülkelerinizden toplam yaklaşık bin 700 öğrenciye burs vermiş durumdayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.