Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrika ülkesi Moritanya’nın milli günü EXPO’da kutlandı

Expo 2016 Antalya’nın resmi katılımcıları arasında yer alan Afrika ülkelerinden Moritanya’nın Milli Günü, Expo 2016’da kutlandı. Milli gün kutlamalarına Moritanya İslam Cumhuriyeti Kültür ve Elişleri Bakanı Dr. Mohamed Lemine O. Cheikh...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afrika ülkesi Moritanya’nın milli günü EXPO’da kutlandı
Expo 2016 Antalya’nın resmi katılımcıları arasında yer alan Afrika ülkelerinden Moritanya’nın Milli Günü, Expo 2016’da kutlandı. Milli gün kutlamalarına Moritanya İslam Cumhuriyeti Kültür ve Elişleri Bakanı Dr. Mohamed Lemine O. Cheikh Mohamed Yahya ve Tarım Bakanı Lemina Moma da katıldı. Moritanya’dan gelen Elwan Azawan’ın kültürel performansı da ilgiyle izlendi.
Moritanya Milli Günü kutlamaları için Antalya’ya gelen Moritanya İslam Cumhuriyeti Kültür ve Elişleri Bakanı Dr. Mohamed Lemine O. Cheikh Mohamed Yahya ve Tarım Bakanı Lemina Moma ile beraberlerindeki heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından VIP Binası’nda karşılandı. Moritanya Milli Günü’ne Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu da katıldı. Karşılama töreninin ardından Bakan Mohamed Yahya, Expo ziyaretçi defterini imzaladı. Karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından heyet küçük amfi tiyatroya geçti.
Küçük amfi tiyatrodaki etkinlikler Moritanyalı grup Elwan Azawan’ın şarkıları ile başladı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Moritanya İslam Cumhuriyeti Kültür ve Elişleri Bakanı Dr. Mohamed Lemine O. Cheikh Mohamed Yahya, törenin açılış konuşmasını yaptı. Moritanya’nın Expo 2016’ya katılımının Moritanya ve Türkiye ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Bakan Mohammed Yahya, şöyle konuştu:
"EXPO Antalya’nın çocukları ve çiçeği tema olarak benimsemesi, ayrıca çevre çeşitliliği ve yeşil kentlerin devamı, serginin bileşenlerinden biri olması, bu sergiye özel bir anlam katmaktadır. Çünkü güller açarken çocukların yüzündeki gülümseme, bugünkü ve gelecekteki nesillere doğayı sevmeyi ve çevreyi korumayı teşvik eder."
"EXPO 2016 güzel fırsatlar sundu"
Bakan Mohammed Yahya, Expo 2016’nın katılımcı ülkelere çevre, tarım ve yeşil kentler konusundaki tecrübelerini ve becerilerini sergilemek için güzel bir fırsat sunduğunu da dile getirdi. Bakan Mohammed Yahya, bu nedenle kurdukları ülke bahçesinde, Expo 2016’nın genel teması ile uyumlu olarak, Moritanya’dan getirilen 15 farklı tohumun ekildiği bilgisini vererek, "Beklentimiz, serginin sonunda, birkaç ton tohum, hayvan yemi, nane ve kına elde etmektir" dedi.
Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök ise Moritanya Milli Günü’nü kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Türkiye ile Moritanya arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla gelişmeye başladığına dikkat çekti. Moritanya’nın Expo 2016’ya katılımının, ülkenin kültürünün ziyaretçilere tanıtılmasında önemli bir rol oynadığına da değinen Büyükelçi Kök, "Bu vesileyle kültür ve turizm ilişkilerimizin de gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Moritanya Milli Gün kutlama etkinlikleri Elwan Azawan’ın kültürel performansıyla son buldu. Moritanya’ya özgü çalgılar ve yerel kıyafetlerle ülkeye özgü şarkılar seslendiren grup beğeni topladı.
Expo 2016 Antalya’nın simgesi olan Turkcell Expo Kulesi de Moritanya Milli Günü sebebiyle ülke bayrağının renklerine büründü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.