Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da İlk İftar Yetim Çocuklarla

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da yetim çocukları yalnız bırakmadı.Afganistan’da Ramazan ayının ilk günü büyük bir coşkuyla başladı. Afganistan yasalarından dolayı Ramazan ayının ilk günü...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da yetim çocukları yalnız bırakmadı.
Afganistan’da Ramazan ayının ilk günü büyük bir coşkuyla başladı. Afganistan yasalarından dolayı Ramazan ayının ilk günü resmi tatil olarak uygulanıyor ve bundan dolayı resmi idarelerle birlikte okullar da tatil.
Çeşitli okullarda okuyan ve İstanbul Dostluk Yetimhanesi’nde konaklayan çocuklar bu tatilden istifade ederek TİKA Kabil Koordinatörlüğünü ziyaret ettiler. İftardan üç saat önce TİKA yerleşkesine gelen çocuklar iftar saatine kadar futbol, voleybol gibi oyunlar oynadılar. İftar vakti gelince TİKA çalışanları tarafından hazırlanan Türk yemekleri Koordinatör Süleyman Şahin, Koordinatör Yardımcısı Gökhan Keser, TİKA öğretmeni Mutlu Güzel, diğer TİKA personeli, TRT temsilcisi Levent Öztürk, Elçilik Emniyet Müşaviri Mustafa Tokyay, Ticaret Ataşesi Ahmet Leblebiciler tarafından servis edildi. İftar yemeğine ofis çalışanlarının aileleri ile çok sayıda misafir de katıldı.
İftar sonrası İstanbul Dostluk Yetimhanesi’nden gelen misafirler ofis bahçesinde çaylarını içip bir müddet daha oyun oynadıktan sonra TİKA çalışanları tarafından uğurlandılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.