Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afetlerde Haberleşme Kesilmeyecek

Afetlerde en kritik meselelerden olan haberleşme, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi (KGHS) ile çözülüyor. Bir afet, acil durum, savaş veya seferberlik halinde Başbakanlık AFAD...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afetlerde en kritik meselelerden olan haberleşme, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi (KGHS) ile çözülüyor. Bir afet, acil durum, savaş veya seferberlik halinde Başbakanlık AFAD ile il ve ilçelerde kurulan ‘Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’nin birbirleri ile kesintisiz ve emniyetli iletişim sağlamaları için 4 aşamalı bir haberleşme sistemi kuruluyor.
AFAD’ın kurduğu savaş ve seferberlik hallerini de kapsayan Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi (KGHS) ile il ve ilçelerde kurulacak ‘Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’ arasında sürekli ve emniyetli haberleşme sağlanacak. Haberleşme imkanlarının zarar görebilirlikleri dikkate alınarak hazırlanan projede fiber kablo, 3G ve uydu iletişim kanallarından birisinin kesilmesi halinde diğer kanal otomatik olarak devreye girecek. İletişim 4. ve son aşama olarak ise HF telsiz üzerinden yürüyecek.
Merkezde ve yerelde yaklaşık 150 ‘Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni içine alması planlanan projede ilk faz tamamlanarak, 4 pilot ilde 15 uç noktada ‘Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi’ donanımları kuruldu. KGHS altyapı donanımları Ankara, Diyarbakır, Zonguldak ve Eskişehir illerinin yanı sıra AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM), AFAD Yedek AADYM ve paydaş dokuz kamu kurumuna kurulmuş durumda bulunuyor.
YALNIZ SES DEĞİL DATA, ANLIK GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAF AKIŞI DA SAĞLANACAK
Ses, resim, görüntü, e-posta ve data iletişimini sağlayacak Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi ile sürekli ve emniyetli iletişim alt yapısı kurulmuş olacak. Ayrıca afet ve acil durumlarda görev alacak kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde görevlerini yerine getirmesi için gereken haberleşme imkanları sağlanmış olacak. Halen proje kapsamında 81 il AADYM’yi kapsayacak şekilde ülke çapında yaygınlaştırma çalışmaları ve kurulu bulunan lokasyonlar için iletişim altyapısı tahsis çalışmaları devam ediyor. Yıl sonuna kadar 29 ildeki 40 Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin kesintisiz haberleşme olanağına ulaşması, 2018 yılı sonunda ise projenin 81 ildeki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni kapsayacak şekilde ülke çapında yaygınlaştırılması planlanıyor. Sayısal telsiz sistemi ve 4.5G gibi yeni teknolojiler KGHS’ye kolaylıkla entegre edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.