Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’tan Siirt’teki heyelanla ilgili açıklama

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt’te meydana gelen heyelanla ilgili, “Göçük sonucu 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 13 vatandaşımızı arama çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt’te meydana gelen heyelanla ilgili, “Göçük sonucu 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 13 vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman’dan toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ediyor” açıklamasında bulundu.
AFAD, Siirt Şirvan’da meydana gelen göçük hakkında açıklama yaptı. Siirt’in Şirvan ilçesinde bulunan özel bir bakır madeni ocağında 17 Kasım 2016 günü saat 21.07’de meydana gelen heyelan sonucu 16 vatandaşın göçük altında mahsur kaldığı belirtilen açıklamada, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), mahsur durumdaki vatandaşlarımızı arama ve kurtarma çalışmalarını derhal başlattı. Türkiye’nin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının seferber edildiği çalışmalar Başbakanlık AFAD, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Siirt Valiliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle aralıksız sürüyor. İlk dakikadan itibaren bölgedeki gelişmeleri dakika dakika takip eden AFAD Başkanı Sayın Mehmet Halis Bilden, bugün saat 6.10’da Şirvan’a ulaştı ve çalışmaları sahada yönetmeye başladı” denildi.
Göçük sonucu 3 vatandaşın hayatını kaybettiğinin tespit edildiği, halen göçük altında olan 13 vatandaşın arama çalışmalarının AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman’dan toplam 90 kişilik ekiple devam ettiği kaydedildi. Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için 2 helikopter ve 1 uçak desteği alınırken, 18 araç ve 3 arama kurtarma köpeğinin de çalışmalara katkıda bulunduğu, arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşımasının arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği ifade edildi.
Başbakanlık AFAD’ın olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağına ayrıca bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi gönderdiği, Türkiye’nin ilgili kurum ve kuruluşlarının seferber edildiği bildirildi. Açıklamada, olay yerinin aydınlatılması ve enerji ihtiyacının sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, bölgenin iletişim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla baz istasyonu kurulması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na, güvenliğin sağlanması için İçişleri Bakanlığına, psiko-sosyal destek çalışmalarının başlatılması için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına talimat verildiği, bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçlarının da düşünüldüğü, Türk Kızılayı’nın 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk ettiği, sıcak yemek ihtiyacının da kısa sürede karşılanacağı bilgisi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.