Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’dan Engelliler Haftasında Farkındalık Videoları

İşaret dili öğrenmeye başlayan AFAD çalışanları, Engelliler Haftası için farkındalık videoları hazırladı. Videolar, işaret dilinin yanı sıra görme engelli bireyler için sesli betimlemeli oluşturuldu. Daha önce, engelli bireylerin afetlerden...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşaret dili öğrenmeye başlayan AFAD çalışanları, Engelliler Haftası için farkındalık videoları hazırladı. Videolar, işaret dilinin yanı sıra görme engelli bireyler için sesli betimlemeli oluşturuldu. Daha önce, engelli bireylerin afetlerden korunması amacıyla özel bir afet eğitim modeli geliştiren AFAD, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalık artırmayı amaçlıyor.
10 Mayıs 2016, Ankara ‘Afete Hazır Türkiye Kampanyası’ kapsamında incinebilir guruplara özel uygulama geliştiren AFAD çalışanları, Engelliler Haftasına dikkat çekiyor. Engelli bireyle sağlıklı iletişim kurmak için işaret dili öğrenmeye başlayan AFAD çalışanları, farkındalık artırmak için video hazırladı. AFAD’ın farkındalık videoları, işitme engeli olanlar için ‘işaret dili’ ile hazırlanırken görme engelli bireyler için ‘sesli betimlemeli’ olarak kurgulandı.
AFAD, engelli bireylere yönelik çalışmalarını, Bangladeş’te 2015 yılında yapılan Engelliler ve Afet Risk Yönetimi konulu Dakka konferansını referans alarak yürütüyor. Konferansın çıktılarını temel alarak gönüllü bir komisyon kuran AFAD çalışanları, afet eğitimi çalışmalarını ve afete ilişkin hizmetleri engelli bireyler için kolay erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.