Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD Başkanı Bilden: “Yaraları saracağız”

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, Ordu’da 3 gün boyunca aralıksız yağan sağanak yağış sonrası oluşan sel ve heyelanlarda büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini belirterek, “Hasan tespitini en kısa sürede yapacağız” dedi.AFAD...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFAD Başkanı Bilden: “Yaraları saracağız”
AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, Ordu’da 3 gün boyunca aralıksız yağan sağanak yağış sonrası oluşan sel ve heyelanlarda büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini belirterek, “Hasan tespitini en kısa sürede yapacağız” dedi.
AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, 3 kişinin öldüğü ve kayıp olan 2 kişinin arandığı sel ve heyelanlar sonrası Ordu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Beraberinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte afet alanlarına incelemelerde bulunan Bilden, “Başbakanın talimatı ile 30 kişilik bir ekiple buraya geldik. Yaraların sarılması yönünde yasal çerçevede ne gerekiyorsa yapacağız. Özellikle alt yapı hasarlarının onarılması için yetkimiz dahilinde inşallah ciddi bir katkımız olacak. Devlet olarak yapmamız gereken ne varsa yerine getireceğiz” diye konuştu.
Bilden, sel ve heyelan bölgesine Ordu’daki ekiplerin yanı sıra Erzurum, Ankara ve Samsun ekiplerinin bölgeye getirildiğini, hasar tespiti yapılması için Ankara’dan ayrıca özel bir ekip getirdiklerini de belirtti. Bilden, “Daha önce biz yerel unsurlarla hasar tespiti yapıyorduk. Yerel unsurlarla AFAD merkezi arasında sorunlar oluşuyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak için biz buraya Ankara’dan özel bir ekip getirdik ve yerel unsurlarla işbirliği yapacak. Amacımız hasar tespitini ciddi, ivedi ve çok iyi bir şekilde hasar tespitini yaparak yaraları sarmak olacak” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.