Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adli Bilimler alanında bir ilk daha!

Ceza Adaleti Yüksek Lisansı Türkiye’de ilk kez Üsküdar Üniversitesinde açıldı Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Her geçen yıl, bünyesine yeni bölüm ve programlar ekleyen Üsküdar Üniversitesi, vakıf üniversitelerinde olmayan Ceza Adaleti Anabilim Dalı Ceza Adaleti Yüksek Lisans Programını Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü çatısı altında açtı. Enstitü, öte yandan Adli Bilimler Doktora programına da öğrenci kabul edecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adli Bilimler alanında bir ilk daha!

Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde geçen yıl Türkiye’de ilk Adli Bilimler lisans eğitiminin açılmasının ardından Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü bir ilki daha gerçekleştirdi. Enstitü, Ceza Adaleti Anabilim Dalı Ceza Adaleti Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programını açtı.

Bir yeni program da doktorada gerçekleşti. Adli Bilimler Anabilim Dalı Adli Bilimler Doktora Programı 2018-2019 güz yarıyılı için öğrenci alacak.

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Türkiye için çok çağdaş ve yeni bir uygulama”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Ceza Adaleti Anabilim Dalı Ceza Adaleti Yüksek Lisansı Programının Türkiye için çok çağdaş ve yeni bir uygulama olduğunu ifade etti. “Vakıf üniversitelerinde olmayan bir ilki gerçekleştiriyoruz” diyen Atasoy, Adli Bilimler tezli lisans okuyanların burada tezsiz okuma imkânı da bulduğunu belirtti.

Atasoy: “Cezaların insancıl özellikler içermesini hedefliyoruz”

Ceza Adalet Yüksek Lisans Programında; suçun önlenmesi, suçların karşılığının verilmesi ve suçlunun iyileştirilmesine yönelik konularda ileri düzeyli akademik çalışmaların yapılmasının hedeflendiğinin altını çizen Atasoy, “Toplumdaki hastalıkların ve yaraların sarılmasına, cezaların insancıl özellikler içermesi, bilgisizlik ve birtakım yanlışlar sonucunda işlenen suçların özel durumlarını, kişisel sorumluluk bilinçlerini cezalandırmada göz önünde bulunduran kuşakların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsteyen istediği alanda uzmanlaşacak!

Atasoy, Ceza Adaleti Yüksek Lisans Programının ders içeriklerine ilişkin ise şunları söyledi:

“Adli bilimler alanındaki gelişmeler, kriminoloji alanındaki uygulama ve teoriler, kolluk faaliyetleri, infaz yöntem ve hedeflerinin yanı sıra, öğrencinin uzmanlaşmak istediği alana uygun şekilde terör ve terörizm, siber suçlar, suç haritaları, olay yeri inceleme, delil toplama, alkol ve uyuşturucunun sosyal etkileri, bilgi güvenliği, suç önleme ve analizi, görüşme teknikleri gibi dersler verilecek.”

Adli Bilimlerde doktora programı hedefleri

Enstitü bünyesinde Adli Bilimler Anabilim Dalı Doktora Programını da hayata geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Bilimsel yöntemleri kullanarak bilgi ve uygulamalara kanıt oluşturacak araştırmalar yapma, yapılan çalışmaların sonuçlarını yorumlama ve sentez yaparak mesleğe katkı sağlama, ileri düzeyde bilirkişilik hizmeti verme niteliklerinin kazandırılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Atasoy, “Adli Bilimler Anabilim Dalı Doktora Programı çatısı altında; Adli Psikoloji ve Davranış Delilleri, Kriminalistik ve Olay Yeri İnceleme, Adli Moleküler Biyoloji ve Genetik, Adli Kimya, Adli Bilişim ve Dijital Deliller, Adli Suç Önleme ve Analizi Bilim Dalı bulunmaktadır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.