Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyamanlı Öğrenci TEOG Kursuna ’AT’la Gidiyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bir öğrenci komşu köyde açılan TEOG sınavı kursuna at ile gidip geliyor.Samsat ilçesi Yarımbağ Ortaokulun’nda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Abdulmuttalip Özçelik, yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bir öğrenci komşu köyde açılan TEOG sınavı kursuna at ile gidip geliyor.
Samsat ilçesi Yarımbağ Ortaokulun’nda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Abdulmuttalip Özçelik, yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Kırmacık köyüne at ile gidip geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan destekleyici ve hazırlayıcı kurslara hafta içi ve hafta sonu katılan Abdulmuttalip Özçelik, hafta içi taşıma kapsamında olduğu için servisle gelip giderken, hafta sonu araç imkanı bulunmadığından kursa at ile gidip geliyor.
Babası il dışında çalışan Abdulmuttalip Özçelik, kurs saati sonrasında atıyla bağ ve bahçesini sürdüğünü, bu nedenle zaman kaybı olmaması için at ile gidip geldiğini belirtti.
Abdulmuttalip Özçelik, "TEOG sınavlarında başarı göstererek bir fen lisesi kazanmayı çok istiyorum. Köyde bağ bahçe işlerimiz çok. Babam il dışında çalışmaktadır. Bu nedenle zaman bizim için çok önemlidir. Kursa at ile gelip zaman kaybetmeden eve yine at ile geri dönerek tarla işlerimizi yapıyoruz. Diğer bütün köydeki arkadaşlarım gibi daha iyi şartlarda okumak istiyorum" diye konuştu.
Abdulmuttalip Özçelik’in sınıfında başarı olduğunu dile getiren arkadaşları ise at ile okul gelip gitmesinden dolayı ona imrendiklerini ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.