Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’da “Gül Gecesi’ düzenlendi

Adıyaman’da düzenlenen Gül Gecesinde birbirinden değerli sanatçılar sahne alarak, izleyenlere manevi bir gece yaşattılar.Adıyaman Durak Menzil Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Adıyaman Belediyesi ve Park Hospital Hastanesinin katkılarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’da “Gül Gecesi’ düzenlendi

Adıyaman’da düzenlenen Gül Gecesinde birbirinden değerli sanatçılar sahne alarak, izleyenlere manevi bir gece yaşattılar.

Adıyaman Durak Menzil Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Adıyaman Belediyesi ve Park Hospital Hastanesinin katkılarıyla “Gül Gecesi’ adı altında muhabbet gecesi düzenledi. Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen geceye ilgi çok fazlaydı. Sanatçı Mehmet Zeyd Yıldız’ın sunumu ile gerçekleşen geceye şiir ve naatlarıyla Dursun Ali Erzincanlı, ilahileriyle Murat Belet, kum sanatçısı Veysel Çelik gösterileriyle, Hasan Nihat Sütçü ise ‘kıraathaneci Haydar’ olarak sohbetleriyle geceye renk kattı. Sanatçıların şiir, ilahi ve kum gösterileri büyük beğeni topladı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecenin açılışında konuşan Adıyaman Durak Menzil Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı başkanı Dr. Hüseyin Şen, “Muhabbet sevgidir, hürmettir, sadakattir, vefadır.Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Muhabbet bir gönülden tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Gönüller fethedilerek bir çok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri, toplum ancak muhabbetin sağlam temeller üzerinde inşa edilerek sarsılmadan yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir duruştur. Bu hakikate hizmet etme adına yurt içinde ve yurt dışında muhabbet geceleri adı altında programlar yapılmaktadır. Niyetimiz en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmek beraber insanımıza keyfili anlar yaşatarak, bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir” dedi.

Dursun Ali Ercincanlı’ya Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Programda Adıyaman Durak Menzil Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı başkanı Dr. Hüseyin Şen tarafından programa katkılarından dolayı Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Özel Park Hospital Hastanesi Yetkilisi Abdullah Türk’e teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Dursun Ali Erzincanlı’ya fahri hemşehrilik beratını verdi.

Hüsrev Kutlu yaptığı konuşmada, “Ülkemiz çapında okumuş olduğunuz ilahilerle inanç dünyamıza ışık tutmanız ve gelecek nesillere örnek olmanız münasebetiyle 6393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi uyarınca Belediye Meclisinin 04.01.2017 tarih ve 228 sayılı kararı ile Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesine oy birliği ile karar verildi. Bundan sonra sizde bir Adıyamanlısınız” dedi.

Geceye Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.