Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’da Akaryakıt İstasyonları Denetlendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji Standardizasyon Genel Müdürlüğü, Adıyaman il genelinde akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadele etmek amacıyla 2-6 Mayıs tarihleri arasında hazırlanan denetim programı kapsamında il genelinde...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji Standardizasyon Genel Müdürlüğü, Adıyaman il genelinde akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadele etmek amacıyla 2-6 Mayıs tarihleri arasında hazırlanan denetim programı kapsamında il genelinde faaliyette bulunan tüm LPG ve akaryakıt istasyonlarını denetledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji Standardizasyon Genel Müdürlüğünde akaryakıt ve LPG istasyonlarının denetim koordinasyonunu sağlayan Ahmet Öncel, Uzman Ersin Buğra Memiloğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, Adıyaman il merkezi ve ilçelerinde faaliyette bulunan akaryakıt ve LPG istasyonlarında yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdiler.
Gerçekleştirilen ziyarette akaryakıt istasyonları hakkında verilen bilgide, Adıyaman il genelinde petrol ve LPG piyasasında faaliyette bulunan akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarında akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadele etmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Adana, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Mardin il müdürlüklerinden 22 personel, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’ndan 2 ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden 2 personel olmak üzere, toplam 28 personel ve 10 denetim aracından oluşan 5 ekip bakanlık koordinatörlüğünde akaryakıt istasyonlarının çapraz denetimi yapıldı.
Gerçekleştirilen denetimlerde, 163 lisanslı akaryakıt ve LPG istasyonu denetlenmiş olup, denetlenen istasyonlardan 7 akaryakıt ve 12 LPG oto gaz istasyonunun faaliyette olmadığı tespit edilmiş, faal olan 148 akaryakıt ve LPG istasyonunda toplam 299 adet lisans kontrolü yapıldı. 148 istasyonda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, akaryakıt ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapılıp 306 ulusal marker ölçümünden 303 geçerli, 3 tanesi geçersiz olup, marker testleri olumsuz çıkan 13 bin 605 lt motorin tankları mühürlenerek istasyon hakkında yasal işlem başlatıldı.
Ayrıca, faal olan 151 LPG ikmal istasyonunda yapılan denetimlerde tüp dolum aparatına rastlanmamış olup, akaryakıt istasyonlarında bin 826 adet akaryakıt sayacı ve 342 adet LPG sayacı olmak üzere 2 bin 168 adet sayacın damga süresinin kontrolleri yapıldı. 60 adet sayacın muayene süresinin geçtiği, 2 adet sayacın eksik verdiği tespit edilerek, istasyonlar hakkında idari yaptırım uygulandı.
Piyasada güvenin sağlanılması, haksız kazancın ve vergi kayıplarının önüne geçilmesi, tüketicilerin ödedikleri paraların karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları bakımından denetimlerin kesintisiz bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.