Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’a Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı

Adıyaman’a yağan ceviz büyüklüğünde dolu, üreticiye büyük zarar verdi.Meteorolojinin daha önceden kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Adıyaman’da bazı bölgelere dolu yağdı. Adıyaman Merkez Akpınar, Bozhöyük köyleri ile çevrelerinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’a yağan ceviz büyüklüğünde dolu, üreticiye büyük zarar verdi.
Meteorolojinin daha önceden kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Adıyaman’da bazı bölgelere dolu yağdı. Adıyaman Merkez Akpınar, Bozhöyük köyleri ile çevrelerinde ve Besni ilçesinde etkili olan dolu yağışı görenleri hayrete düşürdü. Ekinlere büyük zarar veren ceviz büyüklüğündeki dolu, tarlaları beyaza bürüdü. Köy içerisinde sel meydana geldi.
Dolu yağışıyla birlikte kuytu yerlere saklanan vatandaşlar, yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışını şaşkınlıkla izledi. Amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, vatandaşların dolu yağışı esnasında sürekli dua ettiği kameralara yansıdı.
Dolu yağışının ardından Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan hasar tespit ekibinin bölgede çalışmalarına başladığı öğrenildi. Dolu yağan bölgede buğday, arpa başta olmak üzere tüm ekinlerde ve meyve ağaçlarında zarar olduğu ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.