Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman Valisi Demirtaş, Çadır Kentteki Mültecileri Ziyaret Etti

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman’da çadır kente yerleşen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Suriyelilerin büyük ilgi gösterdiği Vali Demirtaş, "Suriyeli...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman Valisi Demirtaş, Çadır Kentteki Mültecileri Ziyaret Etti
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman’da çadır kente yerleşen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Suriyelilerin büyük ilgi gösterdiği Vali Demirtaş, "Suriyeli kardeşlerimize ensar olduk" dedi.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Suriyelilerin yaşadığı çadır kente eşi Beyhan Demirtaş’la giden Vali Mahmut Demirtaş, çadır kentte gelişinde Suriyeli çocuklar tarafından alkış ve tezahüratlarla karşılandı. Burada Suriyelilerle ve çocuklarla sohbet ederek isteklerini soran Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından çadır kentte açılan halı ve diğer kursları gezdi. Kurslarda üretilen ürünler hakkında bilgi alan Demirtaş, Suriyeli kadın kursiyerler tarafından çadır kentte dokunan Adıyaman’ın en büyük halısını inceledi. Suriyeli çocuklar için açılan anaokulunu da gezen Demirtaş çifti, burada Suriyeli Arif Nihat Asya isimli çocuğun memleket özlemini ifade eden ’Dua’ şiirini dinleyerek duygulu anlar yaşadı.
Vali Demirtaş ve eşi, daha sonra çadır kentte açılan müzik ve bağlama kursunda Suriyeli çocuklardan oluşan çadır kent korosunun seslendirdiği eserleri dinledi. Adıyamanlıların mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerine yüreğini ve gönlünü açarak ensar-muhacir kardeşliğinin en güzel örneğini verdiğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun azaltabilmek ve onları biraz daha rahatlatabilmek için her türlü ayrıntıyı düşünerek çadır kentti inşa ettik. Çadır kentimizde çok amaçlı kurslardan, çocuk oyun alanlarına, sahra hastanesinden onların eğitimine kadar her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Açmış olduğumuz bu kurslarla amacımız, onların yaşadığı problemleri ve sıkıntıları hafifletip, dertlerinden uzaklaştırmaktı. Bunu da bu kurslar sayesinde başardığımıza inanıyorum. Kendileri ile sohbet ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsa mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu etmektedir. Ülkemizde bulunan Suriyeli misafirlerimiz için millet olarak ortaya koyduğumuz şefkat ve merhamet duygumuzu daha da artırmalıyız. Onlara olan sevgimizi daha da çoğaltmalıyız. Çünkü göçe tabi olan insanlara bizim kültürümüzde tarihte hep kucak açılmıştır. İlimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize bugüne kadar hep bu anlayışla yaklaşan Adıyamanlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Temennimiz, bu iç savaşın bir an önce sona ermesi ve bu kardeşlerimizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde ülkelerine dönmeleridir" dedi.
Vali Mahmut Demirtaş’a ziyaretinde Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ve AFAD Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.