Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman Üniversitesi’nde 122 kişi hakkında soruşturma

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, 95’i akademik, 27’si idari olmak üzere toplam 122 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.15 Temmuz darbe girişimine üniversitenin resmi web sitesinden bildiri yayınlayarak...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman Üniversitesi’nde 122 kişi hakkında soruşturma
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, 95’i akademik, 27’si idari olmak üzere toplam 122 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
15 Temmuz darbe girişimine üniversitenin resmi web sitesinden bildiri yayınlayarak tepki gösteren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Adıyaman Üniversitesi olarak 15 Temmuz gecesi itibariyle üzerilerine düşeni yaptıklarını belirten Rektör Talha Gönüllü, “15 Temmuz günü melun ve meshun bir kalkışma söz konusu oldu. Bunun akabinde Allaha şükür üzerimize düşen görevi yaptık. Duyar duymaz üniversitemizin web sitesinden resmi kurum içerisinde ilk olarak bunları telin eden ve Cumhurbaşkanımızın yanında, hükümetimizin yanında olduğumuzu ifade eden bildiri yayınladık” dedi.
Üniversitedeki FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgili ise Gönüllü, “Üniversitemizde FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili araştırmalara incelemelere başladık, bunun dışında resmi kurumlardan bilgiler belgeler bekledik ve elimizde bilgi ve belgelerle sıhhatli, sahi bilgiye sahibiz. Üniversitede 95’i akademik, 27’si idari olmak üzere 122 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Şuana kadar 10 akademik, 8 idari personel görevden uzaklaştırıldı. Tabi bunların araştırmaları devam ediyor. Kurduğumuz komisyonlar çalışıyor. Komisyonlarımız şahıslarla ilgili bilgi ve belgeleri inceliyor. Kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Belgesi ve bilgisi olan kim olursa olsun gerekli araştırma ve soruşturma yapılıyor. Belgesiz bilgisiz kişilerle işimiz yok” ifadelerini kullandı.
YÖK tarafından istifası alınan 13 dekanın yeniden göreve atandığını kaydeden Gönüllü, dekanların dışında üniversite olarak bölüm başkanları ve müdürlerinde istifasını aldığını ve yeniden görevlendirme yapıldığı bilgisini verdi.
Gönüllü, “YÖK’ün dekanların istifasını istemesinin yanında üniversite olarak farklı bir uygulamaya daha imza atarak, bölüm başkanları ve müdürlerin hepsinin istifalarını aldık. 23 birimde 103 bölüm başkanından istifalarını aldım, bunlardan 96’sını yeniden yerine iade ettik. 7 kişinin ise yerine başkasını atadık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.