Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman Belediyesi hazırladığı projeleri hayata geçiriyor

Adıyaman Belediyesinin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ilk olarak daha önce eski otogarın bulunduğu alana yapmak için girişimlerde bulundukları Kültür Merkezi için çalışmaların tüm hızıyla devam...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman Belediyesi hazırladığı projeleri hayata geçiriyor

Adıyaman Belediyesinin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ilk olarak daha önce eski otogarın bulunduğu alana yapmak için girişimlerde bulundukları Kültür Merkezi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Kültür Merkezinin yanında, mevcut belediye binasının bulunduğu ada üzerinde yeni ve modern bir belediye binası, 15 Temmuz Şehitler Meydanı projesi ile mevcut Hükümet Binasının bulunduğu alan üzerinde Recep Tayyip Erdoğan Kent Meydanı yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Kutlu, yeni yapılacak olan parklarla birlikte Adıyaman’ın imajının değişeceğini dile getirdi.

Başkan Kutlu, “Daha önce, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesinde eski otogarın bulunduğu alana Kültür Merkezi yapmak istediğimizi kendilerine belirtmiştik. Şehrimiz için önemli bir ihtiyaç olan Kültür Merkezi projemize Bakanlığımızdan da destek geldi. Kültür Merkezimiz için proje çalışmaları tamamlandı.

Toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan Kültür Merkezinde 240 araçlık kapalı otopark, 750 metrekare genişliğinde 725 kişilik ana salon, 380 metrekare genişliğinde ana sahne, 220 metrekare genişliğinde yan sahne, 350 metrekare genişliğinde 400 kişilik konferans salonu, 90 metrekare genişliğinde kütüphane, 5 adet çok amaçlı salon, bay-bayan mescit, kafeterya, teras, 12 adet oyuncu kulisleri ile 1. ve 2. katta çok geniş fuar ve sergi alanları bulunacak.

Kültür Merkezi projemizin yanında, mevcut belediyemizin bulunduğu ada üzerinde yeni ve modern bir belediye binası ve önünde 15 Temmuz Şehitler Meydanı yapmak için de proje hazırlığımız var. Şehrimizin imajını değiştirecek olan bu projemizin altı tamamen kapalı otopark olacak. Bunun yanında 15 Temmuz Şehitler Panosu, çayevi ve süs havuzlarının da bulunacağı projenin ilk çalışmalarına başlandı” dedi.

Mevcut hükumet binasının bulunduğu yer üzerine Recep Tayyip Erdoğan Kent Meydanı yapılacağını belirten Başkan Kutlu, “Projemizde konak, misafirhane, 36 padişahımızın sergilendiği tarihi şerit, 40 bin kişilik miting alanı, bin 200 araçlık kapalı otopark, süs havuzları ve şelaleler ile dinlenme alanları bulunacak. Bu projelerimizin yanında şehrin batı kısmı ile kuzey kısmında yapımına başladığımız iki önemli park çalışmamız da mevcut. İlki Yeni mahallede 25 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başladığımız Kent Park ile diğeri Altınşehir mahallesinde yapılacak olacak Lukianos Açık Hava Müzesi olacak.

Bunun yanında yine Yeni mahallede yapılacak olan Abdulhamit Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi projesi de o bölgeye önemli katkı sağlayacak. Bunların yanında kentsel dönüşüm çalışmalarının da başlamasıyla Adıyaman’da köklü bir değişim gerçekleşecek. İnşallah en kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız bu projelerle ilimizin imajını değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.