Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adilcevaz’ın içme suyu şebekesi yenilenecek

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin 40 yıllık içme suyu şebekesi ve su depoları tamamen yenilenecek.Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçeye gelen İller Bankası Genel Müdürlüğü Uzmanı Alp Sekmen ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü mühendisleri...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adilcevaz’ın içme suyu şebekesi yenilenecek

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin 40 yıllık içme suyu şebekesi ve su depoları tamamen yenilenecek.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçeye gelen İller Bankası Genel Müdürlüğü Uzmanı Alp Sekmen ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü mühendisleri ile birlikte su depolarının bulunduğu alanlarda incelemelerde bulundu. Çalışmaların tamamlanması ile ilçenin altyapısı tamamen yenilenecek. Böylelikle arızaların önüne geçileceği gibi içme suyu kayıp kaçakta da önemli oranda azalacak.

Başkan Gürsoy, ilçenin içme suyu şebekesinin tamamen yenileceğini ifade ederek, “Yaklaşık 40 yıl önce yapılmış şebeke hattı borularının, depo ve terfi istasyonları yıpranıp deforme olduğu için tüm unsurlarıyla yenilenmesine ihtiyaç oldu. İlçemiz açısından çok önemli olan büyük bir proje çalışmasına başladık. İller Bankasından gelen yetkili arkadaşlarımızla birlikte iki gün süresince ilçemizin içme suyu hattında detaylı inceleme yaptık. Belediyemiz ve İller Bankası ortaklığıyla yapılacak içme suyu kesin projesine göre, ilçemizdeki içme suyu şebekesi, motopomp depoları, terfi istasyonu binaları kapasiteleri de artırılmak suretiyle baştan sona yenilenecek. Yani, içme suyuyla ilgili tüm hatlar, depolar, binalar kapasiteleri de artırılmak suretiyle yeniden yapılacak. İlçemizde 50 yıl bir daha su sorunu olmayacak şekilde vatandaşlarımızın musluklarından sürekli temiz su akışını sağlayacağız. İnşallah projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sene kazmayı vuracağız. Bundan sonra hemşehrilerimiz hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşamayacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.