Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı kadın pilot erkeklere meydan okuyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Adana İl Temsilcisi Şendağ Durmaz, dünyaca ünlü pilot Michael Schumacher’i izleyerek büyüdüğünü ve hız yapmayı sevdiğini belirterek, erkek rakiplerine meydan okudu.Yönetici asistanlığı da yapan...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Adana İl Temsilcisi Şendağ Durmaz, dünyaca ünlü pilot Michael Schumacher’i izleyerek büyüdüğünü ve hız yapmayı sevdiğini belirterek, erkek rakiplerine meydan okudu.
Yönetici asistanlığı da yapan Şendağ Durmaz, pistlerde erkek sürücülere meydan okuyor. Durmaz, karting aracından 5 kat daha büyük motora sahip otomobille gösteri yarışı yaptı.
Pilotluk merakının Michael Schumacher’den geldiğini söyleyen Durmaz, "Benim hız tutkum vardı. Bu nedenle çocukken Alman pilot Schumacher’in yarışlarını izleyerek büyüdüm. Daha sonra da kendimi pistlerde buldum. Hız yapmayı çok seviyorum ama sadece pistlerde, kesinlikle trafikte hız yapmıyorum" dedi.
Bir kadın olarak daha çok erkek işi olan pilotluğun kadınların da yapabileceğini herkese gösterdiğini ifade eden Durmaz, "Ben bir kadın olarak bütün yarışlara tek başıma katıldım. Bir çok yarışmada da ödül aldım. Bugün de daha güçlü bir otomobile binen erkek rakibimle kapıştım. Onunla başa baş geldim. Kadınların bu sporda daha fazla yer almasını istiyorum. Onlar gelsin pistlerde erkeklere kafa tutsunlar. Ben erkeklerle yarışmayı, çekişmeyi seviyorum."
Şendağ Durmaz, pilot olduğu için Adana’da 4 yıl önce çekimi yapılan ve başrolünde Erkan Petakkaya’nın oynadığı "Dila Hanım" dizisinde de hız yapılması gereken bir sahnede dublör olarak rol aldığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.