Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı 3 şehit gözyaşlarıyla uğurlandı

Darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit olan 1’i kadın 2 polis ile 1 uzman çavuş memleketleri Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi sırasında askerler tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit olan 1’i kadın 2 polis ile 1 uzman çavuş memleketleri Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi sırasında askerler tarafından atılan bomba ve girilen çatışmada şehit olan polis memurları Sevda Güngör, Aytekin Kuru ve Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin cenazeleri dün gece memleketleri Adana’ya getirildi. Hastane morguna konulan şehit cenazeleri sabah alınarak baba ocaklarına götürüldü. Cenazeler, helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camii’ne getirildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin naaşının getirilmesinin ardından kardeşi Bülent Mine tabutun başına gelerek Türk bayrağı sarılı tabuta vurup "Kalk gidelim" diye ağladı. Mine, ağabeyinin fotoğrafını alıp bir süre baktıktan sonra kafa atıp çerçevenin camını kırdı. Askerler hemen şehit kardeşini tabutun başından uzaklaştırdı. Daha sonra ise şehidin küçük kardeşi Halil Mine tabuta sarılarak "Sen ölmedin kalk" diye ağladı.
Bir süre sonra iki polisin cenazesi de alana getirildi. Sevda Güngör’ün tabutunun üzerine duvak koyulurken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit yakınlarına sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.
Şehit Güngör’ün annesi Nural Güngör, emniyet müdürüne sarılarak "İçim yanıyor" diye feryat etti. Şehit Kuru’nun annesi Esma, kız kardeşi Ayşe, eşi Ayşe ile kızı Gizem gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğlu Görkem babasının fotoğrafına bakıp sevdi.
Cenaze namazının ardından Güngör’ün annesi Nural Güngör kızının tabutuna sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Diğer şehit yakınları da tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
Silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına götürülen Şehit Güngör Karaisalı’nın Çatalan Mahallesi’nde, şehit Mine Asri Mezarlıktaki şehitlikte, Şehit Kuru ise Kozan’da toprağa verildi.
Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer İnönü, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barutu, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda komutan, polis müdürü ve binlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.