Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’daki Yeşil Cami, Çiçek Kokularıyla Cemaati Adeta Büyülüyor

Adana’da, duvarları ve minaresi sarmaşıklarla kaplı olması nedeniyle ‘Yeşil Cami’ olarak bilinen Köprüköyü Camii, avlusundaki bitkiler ve rengarenk çiçeklerle ziyaretçilerine adeta cennetten bir bahçe sunuyor. Vatandaşlar, namaz saatleri...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, duvarları ve minaresi sarmaşıklarla kaplı olması nedeniyle ‘Yeşil Cami’ olarak bilinen Köprüköyü Camii, avlusundaki bitkiler ve rengarenk çiçeklerle ziyaretçilerine adeta cennetten bir bahçe sunuyor. Vatandaşlar, namaz saatleri dışında da cami bahçesinde çiçek kokuları arasında sohbet ediyor.
Selanik ve Bosna Hersek’ten Türkiye’ye sığınan göçmenlerin girişimleriyle, yöre halkının ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de desteğiyle Yüreğir ilçesindeki Köprülü Mahallesi’nde Seyhan Nehri kıyısına 85 sene önce yapılan Köprüköy Camii, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Caminin tarihi önemi nedeniyle yıllar önce harekete geçen bir grup mahalle sakini, caminin giderlerini üstlenip bakımını sağlamak için Yeşil Camii Koruma Derneği adında bir dernek kurdu. Herkesin gönüllü çalıştığı dernekte, caminin arka bahçesine küçük bir üretim alanı yapılarak bin bir renkli çiçekler ve bitkiler üretildi.
Üretilen bitkiler, caminin güzelleşmesi için bahçeye ekilirken, caminin binasına salınan sarmaşıklar, yıllar içinde minareyi çevreledi. Bir süre sonra ‘Yeşil Cami’ adını alan ibadethane, avlusundaki gül çeşitleri, begonya, lavanta, nergis, gelin duvağı, defne, papatya, asma gibi bitkilerle adeta cennet bahçesi haline gelerek, huzur dolu ibadet ve sohbetlere ev sahipliği yapmaya başladı.
Cami cemaati, “Dedelerimiz burada namaz kılıyordu. Burada yabancı cemaatimiz yok. Biz de elimizden geldiği kadar camimiz için bir şeyler yapıyoruz. Camimizin dış görünüşü çok güzel. Sarmaşıklar ile yazın sıcaktan kışın da soğuktan korunuyoruz. Böyle bir cami belki Türkiye’de yoktur. Bir çok camide oturulacak yer yok. Camimizin yeşilliğin bambaşka. Biz namaz dışında da burada vakit geçiriyoruz. Dini sohbetler yapıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.