Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da öğrencilere narenciye dağıtılacak

Soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı doğal koruma kalkanı olan narenciye ürünlerinin tüketim alışkanlığının artırılması ve sağlığa yararları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Adana Çiftçiler Birliği tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı doğal koruma kalkanı olan narenciye ürünlerinin tüketim alışkanlığının artırılması ve sağlığa yararları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Adana Çiftçiler Birliği tarafından yeni bir proje hazırlandı. Adana Valiliği’nin de desteklediği proje kapsamında her hafta bin ilkokul öğrencisine narenciye ürünleri dağıtılacak.
Proje hakkında bilgi veren Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, son yıllarda ekim alanı artan narenciyenin, 850 milyon dolarlık ihracat getirisi ile bölge için önemli bir değer haline geldiğini belirtti.
İç tüketim yeterli değil
Türkiye’de 4 milyon tonluk narenciye üretiminin ancak 2,5 milyon tonu iç pazarda tüketilirken, 47 milyon nüfusa sahip İspanya’da 6,5 milyon tonluk üretimin yaklaşık 4 milyon tonunun yurt içinde tüketildiğini ifade eden Doğru, “Dünyada sadece subtropikal iklim kuşağında üretimi yapılabilen narenciyeyi, Ege’den Akdeniz’e kadar uzanan geniş kıyı kesiminde üretebilen şanslı ülkelerden biriyiz. Buna rağmen iç tüketimimiz yeterli değil” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, tüketimin düşük olması nedeniyle narenciyenin faydalarını ve özellikle soğuk kış günlerinde bolca tüketilmesi gerektiğini ulusal televizyon kanallarında kamu spotları ile anlattığına dikkati çeken Doğru, “C vitamini deposu olan narenciyemiz binlerce kilometre uzaktaki pazarlara gönderilirken, en taze şekilde üretimin yapıldığı illerde dahi yeterince tüketilmemektedir” diye konuştu.
Proje 3 Kasım’da başlıyor
Adana Çitçiler Birliği olarak, narenciye tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesini sağlamak amacıyla yeni bir proje başlattıklarını ifade eden Mutlu Doğru, şöyle devam etti:
“Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın da vermiş olduğu destekle Adana Çiftçiler Birliği olarak her hafta bin ilkokul öğrencimize narenciye dağıtacağız. 3 Kasım Perşembe günü İsmail Sefa Özler İlkokulu’nda Sayın Valimizin de katılacağı programla başlayacak projemiz umarım diğer şehirlere ve kurumlara örnek olur ve sağlıklı beslenme yolunda daha fazla narenciye tüketiriz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.