Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Adana’da tutuklanan eski İncirlik...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Adana’da tutuklanan eski İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van dahil 37 tutuklunun bulunduğu dosyada, örgüt lideri olduğu gerekçesiyle Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Darbe gecesi İncirlik Üssü’nden kalkan tanker uçaklarının Ankara ve İstanbul’u bombalayan F-16 uçaklarına yakıt ikmali yapması ile gündeme Adana’daki 10. Tanker Üs Komutanlığı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Askeri Şura kararıyla meslekten ihraç edilen ve darbenin başarılı olması halinde sözde ‘Sıkıyönetim Komutanı’ olarak atanacağı belirlenen Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın da aralarında bulunduğu çoğunluğu asker 37 tutuklunun bulunduğu İncirlik Hava Üssü soruşturması dosyasında alınan ifadeler ve toplanan deliller sonucunda yeni bir adım attı.
Başsavcılık, Adana’da yürütülen soruşturma kapsamında ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri’ olduğu gerekçesiyle Fetullah Gülen hakkında “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep etti.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini değerlendiren Adana 6. Sulh Hakimliği, başvuruyu yerinde görerek FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen hakkında 4 suçtan yakalama kararı verdi. Fetullah Gülen’in, iade edilmesi halinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyası kapsamında da yargılanacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.