Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Bayrama Down Sendromlu Gençler Damgasını Vurdu

Adana’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İzmir Marşı ile dans eden down sendromlu gençler, izleyenleri büyüledi.Kutlamalar, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İzmir Marşı ile dans eden down sendromlu gençler, izleyenleri büyüledi.
Kutlamalar, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, milletvekilleri ve vatandaşlar yürüyerek Uğur Mumcu Meydanı’na hareket etti.
Bu sırada Neriman Köksal (50) isimli bir kadın elinde Atatürk posteriyle koşarak bandonun önüne geçip yürüyüşe katıldı. Öğrenciler ve vatandaşlar Atatürk Caddesi’nde yürürken, vatandaşlar da evlerinin balkonundan alkışlarla destek verdi.
Vali Büyük, alanda bütün Adanalıların bayramını kutladı. Daha sonra Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak bir konuşma yaptı. Ataşbak yaptığı konuşmada, "Bugün milletimizin şahlanarak tarih sahnesine bir kez daha bağımsızlığını ve özgürlüğünü kesin zaferle taçlandırdığı yolun başlangıç adımı olan 19 Mayıs 1919 gününün 97. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih Türk tarihi için dönüm noktasıdır" dedi.
Konuşmanın ardından okulların hazırladığı gösteriler sergilendi. Öğrenciler şiir okudu. Vali Büyük, bayram nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereye giren öğrencilere ödül verdi.
Kutlamalara bir özel eğitim kurumunun down sendromlu öğrencilerinin dans gösterisi damga vurdu. Engelli gençler öğretmenlerinin eşliğinde üzerilerinde Atatürk posterli tişörtleriyle İzmir Marşı eşliğinde dans etti. Dans sonunda kutlamalara gelen protokol ve vatandaşlar engelli gençleri ayakta alkışladı. Bu gösterinin yanı sıra kutlamalarda çeşitli spor ve dans gösterileri de sunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.