Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Barış Anıtı Açıldı

Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler için Adana’da Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan ’Barış Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, çeşitli sivil toplum...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler için Adana’da Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan ’Barış Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan canlı bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 101 kişinin arasında Adanalı olan 12 kişiden de bazılarının yakınları ile saldırıda yaralanan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Adana Temsilcisi Tonguç Özkan konuşma yaptı.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, saldırılarda amaçlananın toplumu bölmeye yönelik olduğunu belirterek, "Biz barıştan yanayız. Biz kardeşlikten yanayız. Biz demokrasiden, insanlıktan yanayız. Biz kandan yana olamayız; ’inadına barış, inadına kardeşlik, inadına sevgi’ diyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra ise sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları gökyüzüne 12 güvercin bıraktı. Bu sırada bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin sonunda Seyhan Belediyesi mimarlarından Simge Öztan’ın tasarladığı "Barış Anıtı"nın açılışı yapıldı.
Açılış törenine CHP Adana milletvekilleri İbrahim Özdiş ile Aydın Uslu Pehlivan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Barış Anıtı’nın mimarı Simge Öztan, anıt hakkında şu bilgileri aktardı:
"Anıtın üç sarmal sütunu, soyutlanarak barış, emek ve demokrasiyi temsil etmektedir. Bu üç unsurun birleşimiyle özgürlüğe vurgu yapıldı. Üç sarmal sütunun birleşme noktasında bulunan spiralin üzerindeki 12 kuş figürü, Ankara katliamında yaşamını yitiren Adanalı hemşehrilerimizi temsil ediyor. Bu anıtla barış ve kardeşliği simgelemek ve bu kavramların yaşatılması amaçlandı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.