Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da 30 kilo 200 gramlık karpuz ödül aldı

Karpuz üretiminde Türkiye’nin yüzde 20’lik ihtiyacını karşılayan Adana Karataş’ta bu yıl ilk kez “Karpuz Festivali” düzenlendi. Festival kapsamında yapılan en iyi karpuz yarışmasında ise 30 kilo 200 gram ile üretici Yusuf Ilgın ödül kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Karpuz üretiminde Türkiye’nin yüzde 20’lik ihtiyacını karşılayan Adana Karataş’ta bu yıl ilk kez “Karpuz Festivali” düzenlendi. Festival kapsamında yapılan en iyi karpuz yarışmasında ise 30 kilo 200 gram ile üretici Yusuf Ilgın ödül kazandı.

Dünyada karpuz üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada olan Türkiye’nin yüzde 20’sinin karpuz ihtiyacını karşılayan Adana’da; Adana Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karataş Belediyesi, Ziraat Odaları Birliği, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB) ile Adana Çiftçiler Birliği’nin sponsorluğunda Karataş Cumali Ünal Meydanı’nda Karpuz Festivali düzenlendi.

“İnşallah artık her gün vatandaşlarımız karpuz satacak”

İlki düzenlenen festivalin açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Karataş’a en kısa sürede Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılacağının müjdesini vererek, şunları söyledi:

“Adana’nın karpuzu her tarafta aranan bir ürün, marka olabilecek bir ürün. Geçtiğimiz günlerde haberlerde izledim hatta. Pazardan bir kadın karpuz almıyor ve Adana karpuzu yakında çıkacak o daha lezzetli ve hesaplı onu alırım diyor. Bugün inşallah o insanlarımıza çok hesaplı karpuzu sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısmet olursa Karataş’a bir Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmayı düşünüyoruz. Yer belirleme çalışmalarımızı Adana Ticaret Odası ve diğer odalarımızla birlikte yaptık. Sayın bakanımız Ömer Çelik’i ziyaret ettik ve daha sonra o Tarım bakanımızla görüştü. Allah kısmet ederse Karataş’a Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapacağız. İnşallah her gün karpuz satacağız. İnşallah vatandaşımız daha fazla kazanıp mutlu olacak. Zaten Adanalı, Karataşlı daha fazla mutluluğu hak ediyor ve bunu yakalayacağız.”

Konuşmaların ardından çocuklar için karpuz yeme yarışması, yetişkinler için karpuz taşıma yarışması ve en iyi karpuz yarışması düzenlendi.

Çocuklar için karpuz yeme yarışmasında bir dilim karpuzu elleri arkada 1 dakika 15 saniyede yiyip birinci olan Ayhan Kaymaz, “Teşekkür ederim çok mutluyum. Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Ağzımı büyütüp çiğnemeden bütün karpuzları yuttum” dedi.

“Harika bir organizasyon”

Yetişkinler için karpuz taşıma yarışmasında birinci olan Mehmet Kayar ise, “Karataş’ta yapılan ilk karpuz festivalini düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Harika bir organizasyon. Bu yarışmada hem spor hem festival kazandı. Biraz zordu. Karpuzlarda büyüktü ama teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İyi bir karpuz tecrübe ile anlaşılır”

En iyi karpuz yarışmasında 30 kilo 200 gramlık karpuzu ile birinci olan üretici Yusuf Ilgın da, “Çok mutluyum. Şimdiye kadar ısrarla orijinal karpuz ekimine devam ettim ve başarılı oldum. İyi bir karpuz tecrübe ile anlaşılır. Sürekli karpuzun içerisinde olan birisi karpuzun görünümünden anlayabilir. Baktığınız zaman hafif sararmaya yüz tutmuş bir olgunluk gösterir karpuz. Onu da herkes değil anlayanlar bilir” ifadelerini kullandı.

“Festival Karataş için çok güzel”

Festivale gelen vatandaşlardan Ali Özkan ise, “Çok güzel bir girişim. Özellikle Çukurova bölgesinde karpuzun ilk üretildiği yer Karataş çok önemli bir yere sahip. Bu nedenle böyle bir etkinliğin yapılması Karataş’ın ön plana çıkmasında önemli bir adım. Festivalde çok güzel” şeklinde konuştu.

Festivale katılan diğer vatandaşlar da Karataş için bu festivalin çok ciddi bir öneme sahip olduğunu ve çok mutlu olduklarını belirtti.

Daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ayrıca festival kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak karpuz dağıtılırken, Nezihe Yalvaç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri de karpuzun kabuklarını soyup içine figürler yaptı.

Adana Karpuz Festivali, ünlü şarkıcı Kıraç’ın konseriyle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.