Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Adana Cımcılık Festivali’nin ilki yapıldı

Adana’da ‘Adana merkez cımcılık herkes’ sloganı ile ilki yapılan ‘Cımcılık Festivali’nde vatandaşlar su savaşı yaparak hem serinledi hem de stres attı.Adana sıcaklarına dikkat çekmek için ilginç yöntemler kullanan Seyhan Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da ‘Adana merkez cımcılık herkes’ sloganı ile ilki yapılan ‘Cımcılık Festivali’nde vatandaşlar su savaşı yaparak hem serinledi hem de stres attı.
Adana sıcaklarına dikkat çekmek için ilginç yöntemler kullanan Seyhan Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde ‘Adana Cımcılık Festivali’ düzenlendi. ‘Adana merkez cımcılık herkes’ sloganı ile bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale genci yaşlısı çok sayıda vatandaş katıldı. Startın verilmesinin ardından festivale katılanlar oyuncak su silahları, su dolu balonlar, poşetler ve hortumlarla birbirlerini ıslattı. Ortaya renkli görüntülerin çıktığı festivalde vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da tamamen ıslanan kişiye ‘cımcılık’ dendiğini belirterek, “Biz değişik etkinlikler ile milletin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Bu festival ile de dikkatini çekmeye çalıştığımız şey Adana’daki havanın sıcaklığı. Sıcak insanı etkiliyor, herkes çok gergin ve stresli. Bu gibi etkinliklerle insanlar streslerini atıyor, eğleniyor, gülüyor” dedi.
Festivalin çok güzel olduğunu belirten vatandaşlar ise gelecek yıllarda da etkinliğin düzenlenmesini istediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.