Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Adalet İçin Savunma’ semineri

Adıyaman Barosu tarafından “Adalet İçin Savunma” konulu seminer düzenlendi.Adıyaman Adliyesi salonunda gerçekleştirilen seminere, İstanbul Barosu eski başkanlarından Av. Turgut Kazan konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Adalet İçin Savunma’ semineri

Adıyaman Barosu tarafından “Adalet İçin Savunma” konulu seminer düzenlendi.

Adıyaman Adliyesi salonunda gerçekleştirilen seminere, İstanbul Barosu eski başkanlarından Av. Turgut Kazan konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Barosu Başkanvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizin, hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde önemli bir dönemeçten geçtiğine ve avukatlara her zamankinden daha fazla görev düştüğünü kaydetti.

Demokrasi ve insan hakları mücadelesinin öncüsünün avukatlar olduğuna işaret eden Av. Abdurrahman Tutdere, “İnsan haklarının ve insanın onurlu yaşam mücadelesinin tarihinde daima avukatlar öncü olmuşlardır. Masumiyet ilkesini, avukatlar yeri gelmiş canları pahasına iktidarlara kabul ettirmişlerdir. Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Beyannamesini hazırlayanlar, hak mücadelesine baş koyanlar avukatlar olmuştur. Hak mücadelesi vermek dünyanın her yerinde başta avukatlara nasip olmuştur. Çünkü avukat statükonun karşısındadır. Avukat iktidar gücünün sınırlanmasını ister. Avukat bağımsız ve tarafsız mahkeme ister. Avukat hak korur, herkese eşit hak ister. Bu nedenledir ki savunma hakkının yok edildiği bir yerde haktan, hukuk devletinden, kişi güvenliğinden, bağımsız ve tarafsız yargıdan, özgürlük ve demokrasiden bahsedilemez. Hukuk devletinin itici gücü avukattır. İddianın karşısında etkili bir savunma olmazsa hakimin gerçeğe ulaşamayacağını herkes bilmek zorundadır. Hukuk kuralının doğru yorumlanması çabasında avukatın sözüne değer verilmesi gerekir. Savunmanın ayak bağı değil, muhakemenin amacına ulaşmasında vazgeçilmez unsur olduğunun kabulü adalet için gereklidir” dedi.

Tutdere, “Kutup yıldızı olan adalet için yurttaş olarak, avukatlar olarak hepimizin yapacağı işler vardır. İnsanlığın ikinci güneşi olan adalet mücadelesinde Adıyaman Barosu olarak haksızlık kimden gelirse gelsin, haksızlığın hedefinde kim olursa olsun daima hukukun tarafı olduk. Bundan sonrada aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bilginin en güçlü silah olduğuna inan Adıyaman Barosu olarak meslektaşlarımızı gelişen ve hızla değişen kanunlar ve uygulamalar konusunda bilinçlendirmek, bilgi alışverişinde bulunmak için meslek içi eğitim seminerlerimizi önümüzdeki günlerde de yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu eski başkanlarından Av. Turgut Kazan, seminerde avukatlık mesleğinin nasıl olması gerektiği, avukatlık mesleğinin incelikleri, yargılamalar, meslek içi eğitim konuları ve savunmanın yargılamadı ki önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seminer sonunda Abdurrahman Tutdere tarafından, Turgut kazan’a teşekkür plaketi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.