Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Gül ve ünlü sanatçılar Antep Fıstığı için yürüdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.’sunu düzenlediği “Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali” kortejine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve sanat camiasının ünlü isimleri de katıldı.Almacı...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Gül ve ünlü sanatçılar Antep Fıstığı için yürüdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.’sunu düzenlediği “Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali” kortejine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve sanat camiasının ünlü isimleri de katıldı.

Almacı Pazarı, Gaziler Caddesi girişinde Mehteran ve halk oyunları gösterisi ile başlayan kortej, Balıklı’da sona erdi. Yürüyüş sonunda konuşan Adalet Bakanı Gül, Antep fıstığının dünyada tadını, lezzetini bütün sofralara, tüm damaklara taşıyarak dünya kültürüne de çok önemli bir katkı sunduğunu ifade etti. Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Yerelden evrensele bütün dünyaya Gaziantep’in sesini, Gaziantep’in fıstığını ve lezzetini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Eğer bugün UNESCO’nun onayını aldıysak, bu fıstıksız olmazdı’’ diye konuştu.

Kortej yürüyüşüne protokolün yanı sıra Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Hülya Koçyiğit, sanatçı Erhan Güleryüz oyuncular Nursel Köse, Furkan Kızılay, Emre Kızılırmak ve Burak Hakkı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen 183 gurme ve ünlü şefler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.