Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalete duyulan güveni artırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak yargının bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir şekilde işleyişi ile mümkündür” dedi.Adalet Bakanı Bekir...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalete duyulan güveni artırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak yargının bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir şekilde işleyişi ile mümkündür” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı yayınladı. İnsan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletinin en önemli göstergelerinden birinin savunmaya verilen değer olduğunu belirten Bakan Bozdağ’ın 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı şöyle:
“Dava ve savunma hakkı, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Savunma hakkını gerek kurumlar gerek bireyler adına büyük bir özen ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek yerine getiren avukatlar kamu hizmeti yönü ağır basan bir mesleği ifa etmektedirler. Adaletli ve gerçek bir yargılama ancak savunmanın ve onun somut kullanıcısı olan avukatların yetkinliği ve etkinliği ile ölçülmektedir. Sağlıklı bir savunma olmadan adil yargılanma ve hukuki dinlenilme hakkı gerçekleştirilemez. Hukuk devleti olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz hukukun üstünlüğünün tesisinde önemli bir kamu hizmetini yerine getiren avukatların, bu görevlerini en iyi ve en etkin şekilde yapabilmelerini sağlamak için uygun çalışma ortamına kavuşturulmalarıdır. Avukatlar, vatandaşların bağımsız mahkemelerde eşit ve adil şekilde yargılanmalarının yanı sıra, devlete ve hukuka olan güvenlerinin sağlanmasında da önemli bir rol oynamaktadırlar. Hak arama özgürlüğünün öngördüğü savunma hakkı hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmazlarındandır. Adalete duyulan güveni artırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak yargının bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir şekilde işleyişi ile mümkündür. Bu itibarla, Adalet Bakanlığı olarak yargı sisteminin sorunlarına çözüm bulmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye, avukatların da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmaları Yargı Reformu Strateji Belgesinde planlanan hedefler doğrultusunda yapılmaktadır. Bu kapsamda, dünyada ve ülkemizde toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtılması amacıyla avukatlık mesleğinin stajdan başlayarak karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümüne yönelik olarak gerekli adımların atılmasına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.