Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ada başkanlarından o kanun teklifine destek

Çanakkale’nin Gökçeada ile Bozcaada belediye başkanları, adalara girişlerin ücretli olması yönünde meclise sunulan kanun teklifine destek verdi.Kuzey Ege’nin incisi Gökçeada’nın MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin ile Bozcaada’nın...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Gökçeada ile Bozcaada belediye başkanları, adalara girişlerin ücretli olması yönünde meclise sunulan kanun teklifine destek verdi.
Kuzey Ege’nin incisi Gökçeada’nın MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin ile Bozcaada’nın CHP’li Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Tanal’ın İstanbul’daki Prenses adaları ve Kuzey Ege’de yer alan Gökçeada ve Bozcaada’ya yaz mevsiminde girişlerin ücretli olması konusunda TBMM’ye verdiği kanun teklifini desteklediklerini belirttiler. Belediye başkanları, yazın adaların normal nüfusunun çok üstünde artış gösterdiğini söylediler.
İller Bankası’ndan yerleşik nüfus üzerinden pay almalarına rağmen yazın tatile gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilmek için kadro ve bütçe konusunda sıkıntıya düştüklerini belirten Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Bu kanun teklifini, Kuzey Ege’de bulunan Gökçeada ve Bozcaada ile Marmara Denizi’nde bulunan adalarımızın yaz mevsiminde yaşadıkları sıkıntılara çözüm olabilecek çok önemli bir adım. Biz Gökçeada Belediyesi olarak 1927 yılında yürürlüğe giren 1151 Sayılı Adalar Kanunu ile İl Özel İdaresi’nden ayrı, Özel İdaresi özerk olan Gökçeada ve Bozcaada Kaymakamlığı nezdinde belediye olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Fakat biz İller Bankası’ndan ilçe merkezinde bulunan 6500 nüfus üzerinden pay alırken, ın nüfus yoğunluğumuz yaklaşık 35-40 bine kadar çıkmaktadır. 297 kilometre karelik alanda yaz sezonunda tatile gelen misafirlerimizi ağırlayabilmek için hem norm kadrolarımız, hem de bütçemiz itibariyle çok ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Dolayısıyla Milletvekili Mahmut Tanal’ın vermiş olduğu kanun teklifinin devam eden meselenin çözümünde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mecliste grubu bulunan partilerden de bu yasanın yürürlüğe girmesi için destek bekliyoruz" dedi.
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise, adaların yaz nüfusunun 5-10 katına çıktığına işaret ederek, "Anakara’yla bağlantısı olmayan ada belediyeleri genel bütçeden gelir paylarını kış nüfusuna göre almakta. Norm kadro cetvelleri kış nüfusuna göre düzenlenmekte. Ayrıca diğer belediyelerden teknik olarak destek alma imkanları son derece düşük. Biz bu yasa tasarısını destekliyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.