Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açlık Grevi Başlatan Maden İşçilerine Ailelerinden Destek

Zonguldak’ta 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle açlık grevi yapan maden işçilerine destek için yakınları yürüyüş yaptı.4 aydır ücretlerini alamadıklarını belirten maden işçilerinin geçen çarşamba akşamı başlattıkları...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle açlık grevi yapan maden işçilerine destek için yakınları yürüyüş yaptı.
4 aydır ücretlerini alamadıklarını belirten maden işçilerinin geçen çarşamba akşamı başlattıkları kömür ocağından çıkmama ve açlık grevi eylemine destek vermek amacıyla madenci yakınları Kilimli kent meydanında toplanarak ocağa doğru yürüdü. Sloganlar atarak ocağa yürüyen grubun önü Bölüm Mahallesi girişinde TOMA ve Çevik Kuvvet tarafından kesildi. Madenci yakınları haricindeki katılımcıların kalabalıktan ayrılmaları istendi.
Maden işçisi Mustafa Kuru’nun annesi Emine Kuru, çocuklarının haklarını istediklerini, bu hakkı sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Çocuklarının aç susuz oralarda günlerdir durduğunu ifade eden Kuru, “Çamurun içinde gidiyoruz oralara, çocukların can güvenliği yok. Aç susuz oralarda duruyorlar. Her gün 3 tane hasta çıkıyor. 90 kişi var içeride, eğer onlar ölürse Zonguldak’a kimse gelmesin, oy alınacağı zaman herkes kapımızı aşındırıyor. Nerede milletvekilleri, nerede belediye başkanları? Çocukların haklarını versinler. Şimdi bize barikatlar kuruluyor, biz ne yaptık, çocuklarımızın hakkını istiyoruz” dedi.
Devletten 245 maden işçisine sahip çıkmasını isteyen De-Ka İşçi Temsilcisi Cemal Akın ise, “Bizim bir buçuk aydan beri çektiğimiz çileyi buradaki madenci arkadaşlarımızın ailelerinin haykırışlarını görüyorsunuz. Bizim mağduriyetimizi herkes görecek. Biz emeğin başkentindeyiz. İlk önce bize Zonguldak sahip çıkmadı. Biz 245 madenci arkadaşımızın madenden başka yapacak işi yok. Biz hepimiz madenciyiz, bizim buradan başka yere gitme şansımız yok. Biz devletten bize sahip çıkmasını, birileri suç işlediyse suçlular cezasını çeksin ama bu bize mal edilmesin, biz bu zamana kadar kelle koltukta çalıştıysak emeğimizin karşılığını alana kadar sonunda ölümde olsa biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Bölüm Mahallesi’ne kadar gelen maden işçisi yakınları, burada emniyet yetkilileri ile görüştü. Zaman zaman gerginliğin yükseldiği alanda emniyet yetkilileri, madenci yakınlarına durum hakkında bilgiler verdi. Emniyet yetkilileri tarafından madenci ailelerinden sadece madenci eşleri ve anneleri ocağın olduğu alana alındı. Ocağa gitmek isteyen maden işçilerinin yakınları zaman zaman sinir krizleri geçirirken, 112 ekipleri müdahale ederek sakinleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.