Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdullah Dede’nin 15 yıllık ‘Cuma Namazı’ özlemi sonra erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sağlık ve yol sorunları nedeniyle 15 yıldır cami özlemi duyan Abdullah Dede’ye yardım eli uzattı. Özellikle Cuma namazına gidemediği için dert yanan Abdullah Dede, artık yapılan yol sayesinde camiye gidebilecek.Akseki’nin...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sağlık ve yol sorunları nedeniyle 15 yıldır cami özlemi duyan Abdullah Dede’ye yardım eli uzattı. Özellikle Cuma namazına gidemediği için dert yanan Abdullah Dede, artık yapılan yol sayesinde camiye gidebilecek.
Akseki’nin Taşlıca Mahallesi’nde hem sağlık sorunları hem de yolu olmadığı için 15 yıldır camiye gidemeyen 80 yaşındaki Abdullah Karık’a yardım elini Büyükşehir Belediyesi uzattı. Yaklaşık 15 yıldır çok istemesine rağmen yaşadığı sağlık sıkıntıları ve yol olmaması nedeniyle Cuma namazına gidememekten şikayetçi olan 80 yaşındaki Abdullah Karık, 15 yıl sonra istediğine kavuştu. Yıllardır ibadetini evinde gerçekleştiren Abdullah Dede’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşlı adamın evine yol hizmeti götürdü.
Yol açıldı özlem sona erdi
Taşlık ve ağaçlık bir bölgede bulunan evden mahalleye yol açılmasının ardından belediye görevlileri, yaşlı adamın isteğini yerine getirerek Cuma namazına götürdü. Abdullah Karık’a Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, Akseki Müdürü Mevlüt Kızılcık, ASAT Şube Müdürü İsmet Akbaş ve Taşlıca Mahalle Muhtarı Ali Buzkan eşlik etti. Evinden alınarak camiye getirilen Abdullah Dede, namazın ardından tekrar evine bırakıldı.
"Allah razı olsun"
En son 15 yıl önce Cuma namazına gidebildiğini söyleyen Abdullah Karık, "Evimden mahalleye ağaçların arasından dar bir patika ile ulaşıyordum. Bu kadar yaşlı değilken, yürüyerek camiye gidip gelebiliyordum. Yaşlanınca yürümem zorlaştı. Patika yoldan yürüyemiyordum. Yol olmadığı için evime kadar araç da gelemiyordu. Büyükşehir Belediyesi, dozerle evime kadar yol açtı. Vasıta ile evimden alınıp, camiye, doktora, pazara gidebilme imkanım doğdu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.