Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdullah Cömert Davasında Karar

Hatay’da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında karar çıktı.Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar sonrasında Adliye önünde açıklama yapan Av.Hatice Can, “Abdullah Cömert’I silahtan sayılan gaz tüfeğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında karar çıktı.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar sonrasında Adliye önünde açıklama yapan Av.Hatice Can, “Abdullah Cömert’I silahtan sayılan gaz tüfeğiyle kastın aşılması suretiyle öldürme suçunu işlediği sabit olmakla TCK 87/4 uyarınca 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca 266/1 buda kendisine ait zimmetli olan gaz tüfeğini kullanması nedeniyle de, 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Ancak duruşmalara SEGBİS yöntemiyle düzenli katılması indirim nedeni sayılarak 13 yıl 4 ay hapis cezası ile cezanlandırılmasına karar verildi” dedi.
Hatice Cömert ise “Ben o katili kelepçeli görmek istiyorum ama ne fayda kelepçeli değil. Biz 17 saat yol geldik bu 10. duruşma, bu hükümet olmaz olsun. Ne adalet ne kanun ne de vicdan var. Her şey ortada sadece 13 yıl verdiler. Can güvenliği yoktur biz korkmuyoruz” şeklinde konuştu.
Ağabey Zafer Cömert, Adliyeye girerken annesinin eşarbının arandığını ifade ederek, “Canlı bombayı bulamayan istihbarat hükümet bugün annemin türbanını aradı. Ne kadar acizler ve üzerimizde baskı yapmak istiyorlar. Ama yılmıyoruz, biz mücadelemizi hukuki çerçeve içinde sanık polis Ahmet Kuş gerekli cezayı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.