Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdülkerim Mahdum’dan Türkiye ve İhlas Vakfı’na teşekkür

Afganistan’ın Kuzeyinde Yaşayan Türkmenler'in Kanaat Önderi, Eski Milletvekili, Son Devir Türkistan VelÎlerinden Âbid Nazar’ın (halÎfe Kızılayak) Torunlarından Abdülkerim Mahdum, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay’ı Ziyaret Etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Abdülkerim Mahdum’dan Türkiye ve İhlas Vakfı’na teşekkür
Afganistan’ın kuzeyinde yaşayan Türkmenler’in kanaat önderi, eski milletvekili, son devir Türkistan velîlerinden Âbid Nazar’ın (Halîfe Kızılayak) torunlarından Abdülkerim Mahdum, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay’ı ziyaret etti.
İhlas Vakfı’nın İstanbul Bahçelievler’de bulunan merkezinde gerçekleşen görüşmede, Abdülkerim Mahdum’a Dünya Türkmenleri Vakfı Başkanı Seraceddin Mahdum ile İhlas Vakfı İdari İşler Koordinatörü Tahsin Ekinci eşlik etti. İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, Afganistan’ın kuzeyinde yaşayan on milyon Türkmen’in kanat önderliğini yapan Abdülkerim Mahdum’u misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. “Afganistan’da müşterek faaliyet yürüttüğümüz, kardeş kuruluşumuz İpekyolu Vakfı ile birlikte Afganistan genelinde açtığımız 13 öğrenci yurdunda 500 öğrenciye hizmet veriyoruz” diyen Okyay, Ramazan’da hayırseverlerin iftar ve diğer yardımlarını Afganistan’a gönderdiklerini, yaklaşan Kurban’da da yaklaşık 300 adet büyükbaş (2 bin 100 vekalet) kurban keserek fakirlere dağıtacaklarını ifade etti.
Türkiye’nin ve İhlas Vakfı’nın Afgan Türkmenleri’ne sahip çıkmasından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mahdum, iç savaş ve terör sebebi ile Afganistan halkının her alanda büyük yokluk ve yoksulluk içerisinde yaşadığını vurguladı. İhlas Vakfı’nın Afganistan’a yaptığı yardımların altını çizen Mahdum, “İhlas Vakfı maddi ve manevi yardımlarının yanı sıra eğitim ve kültür alanlarında da yardımlarda bulunuyor. Afgan Türkmenleri olarak Kurban, Ramazan ve diğer zamanlarda yapılan yardımların artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.