Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdulkadir Konukoğlu Camii Dualarla İbadete Açıldı

Gaziantep’te hayırsever iş adamı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yaptırdığı Abdulkadir Konukoğlu Camii, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla ibadete açıldı.Akkent Şahinbey Sanayi sitesinde...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te hayırsever iş adamı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yaptırdığı Abdulkadir Konukoğlu Camii, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla ibadete açıldı.
Akkent Şahinbey Sanayi sitesinde yapımı tamamlanan caminin açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, binlerce insanın ibadet edeceği bu tür hayır işlerine devam edeceklerini belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bu mabetlerin asıl gayesinin insanları imar etmek olduğunu vurgulayarak, “Mabetleri inşa etmek elbette çok önemli. Ama tüm bu camilerin asıl gayesi, insanları imar etmektir, insanoğlunun gönül dünyasını imar etmektir. Fakat şu unutulmamalıdır, insanlar mabetler için değildir mabetler insanlar içindir. Bizde mabetler, insanın hiçliğini ve yokluğunu ifade edebileceği tapınaklar değildir, bizde kalbini ve gönlünü imar edeceği mekanlardır. O yüzden hep birlikte genç ve çocuklarımızla ilgilenerek, insanların gönül dünyasını imar etmeye ekstra zaman ayırmalıyız” dedi.
Bu Ramazandaki temayı belirlediklerini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Birlikte cami içerisinde, müminler arasındaki birliği, beraberliği inşa edebilmeliyiz. O yüzden biliyorsunuz her Ramazan’da bir tema üzerinde duruyoruz. Önceki sene ’Vakit İyilik Vaktidir, Bu Ramazan ve Her Zaman’, geçen sene ’Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman’ demiştik. Bu Ramazan, temamızda ’Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman’ diyeceğiz. Rabbinden mahrum kalmış gönülleri Rabbimizle buluşturalım, gönülleri inşa edelim, gönül kırmayalım, yapalım” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez camiye gelen vatandaşlara Cuma hutbesini okuttu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.