Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’nin En Yaşlı Yatlarından ’Hasabi 2’ Türk Sularında

Denizcilik dünyasına ilişkin bilgi ve haberler veren internetteki uluslararası sitelerde ’ABD yapımı en gözde 50 yatı’ arasında gösterilen 66 yıllık motor yat ‘HASABI-2’, Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.Sabah saatlerinde körfezden...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizcilik dünyasına ilişkin bilgi ve haberler veren internetteki uluslararası sitelerde ’ABD yapımı en gözde 50 yatı’ arasında gösterilen 66 yıllık motor yat ‘HASABI-2’, Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.
Sabah saatlerinde körfezden giriş yaparak Halk Plajı açıklarına demirleyen 1950 yapımı, 4 kez ismi ve sahibi değişip, yenilenen, vapur görünümlü 58 metrelik ultra lüks konfora sahip olduğu belirtilen yatta kimin ya da kimlerin bulunduğu hakkında bilgi verilmedi.
Bu arada, yolcularına Ege’de mavi tur keyfi yaşattığı tahmin edilen HASABI-2’ye erzak ikmali yapıldığı gözlendi.
Kabinlerinde 10 konuk ağırlayabilen yatın, yapıldığı dönemde ABD’nin en gözde deniz araçlarından biri olduğu, politikacıların, iş adamlarının, Hollywood’un ünlü yıldızlarının ve jet sosyetenin katıldığı bir çok partiye ev sahipliği öğrenildi.
Hasabı-2 ,Teksaslı petrol milyoneri Daniel K. Ludwig’den sonra kızı tarafından kullanılmak üzere ünlü Yunan armatör John Latsis tarafından satın alındı. 1950 yılında inşa edilen yat 2006 yılında iç tasarımı değiştirilerek ’Chrysalis’ ismini aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.