Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Konsolosundan ‘New Yağlıdere’ye Ziyaret

GİRESUN (İHA) – ABD İstanbul Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Martine Thomen, “New Yağlıdere” olarak adlandırılan ve nüfusunun iki katı vatandaşı ABD’de yaşayan Giresun’un Yağlıdere ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.Gezi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GİRESUN (İHA) – ABD İstanbul Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Martine Thomen, “New Yağlıdere” olarak adlandırılan ve nüfusunun iki katı vatandaşı ABD’de yaşayan Giresun’un Yağlıdere ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.
Gezi kapsamında Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu’nu makamında ziyarete eden Thomen, doğal güzellikleri karşısında ilçeye hayran kaldı. ABD’ye göç eden Türkler arasında Giresun ve dolayısıyla Yağlıdereli nüfusuna dikkat çeken Martine Thomen, en fazla Giresun’un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Thomen, “Özellikle Yağlıdere’yi yakından görmek ve tanımak için bugün Yağlıdere’deyiz. İlçe çok şirin yeşil bir ilçe… Bizlere ziyaretimizde yakın ilgi gösteren ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğu ise ilçenin toplam nüfusunun 18 bin olduğunu ve Amerika’da yaşayan hemşehrilerinin ise bu rakamın 2 misli olduğunu belirterek, “Amerika’da yaşayan Yağlıdereliler ilçeyle olan bağlarını koparmıyor, senede en az bir defa ilçesini ziyaret ediyor. Amerika’da yaşayan Yağlıdereli vatandaşlarımız ilçesine son yıllarda yatırım da yapmaya başladı. Hayırseverlik konusunda da ilçeye olan katkıları sürüyor” dedi.
Ziyarette Başkan Kırhasanoğlu, Konsolos Muavini Thomen’e ilçenin fotoğraf tablosu ile bazı yöresel hediyeler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.