Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Büyükelçiliği’nden Yalanlama

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği, “ABD’nin, yaşanmakta olan şiddetin Türkiye’ye zarar verdiği ve öncelikle PKK tarafından saldırılara son verilmesiyle, tüm tarafların barışı sağlamaya ve çözüm sürecini sürdürmeye...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği, “ABD’nin, yaşanmakta olan şiddetin Türkiye’ye zarar verdiği ve öncelikle PKK tarafından saldırılara son verilmesiyle, tüm tarafların barışı sağlamaya ve çözüm sürecini sürdürmeye odaklanmaları gerektiği yönündeki güçlü görüşünü iletmiştir. ABD Büyükelçiliği, Cumhuriyet gazetesinin görüşmeye ilişkin nitelendirmesini kesin bir şekilde reddetmektedir” denildi.
ABD Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin haberindeki nitelendirmenin reddedildiği vurgulanarak bugün yayımlanan bir haberde, doğruluk payı olmayan ve bir kısmı abartılmış veya bağlam dışına çıkarılmış birtakım sözlerin, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’e atfedildiği hatırlatıldı.
Bass’ın Temmuz ayı içerisinde temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedilerek şöyle denildi:
“Görüşmede, Büyükelçi ve HDP’li muhatapları, iç ve dış siyasetle ilgili çeşitli konuları ele almış; öte yandan Büyükelçi, ABD’nin, yaşanmakta olan şiddetin Türkiye’ye zarar verdiği ve öncelikle PKK tarafından saldırılara son verilmesiyle, tüm tarafların barışı sağlamaya ve çözüm sürecini sürdürmeye odaklanmaları gerektiği yönündeki güçlü görüşünü iletmiştir. ABD Büyükelçiliği, Cumhuriyet gazetesinin görüşmeye ilişkin nitelendirmesini kesin bir şekilde reddetmektedir.”
Cumhuriyet gazetesindeki yer alan habere göre, Büyükelçi Bass’ın Kürt temsilcileri ile bir araya geldiği ve Türkiye’nin operasyonlarına Washington’ın tepkisiz kaldığı eleştirilerine, ‘Türkiye’yi IŞİD’e karşı ikna etmek yıllarımızı aldı. Türklerin tavrı geri dönülmez olana kadar sabredin’ mesajını verdiği iddia edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.