Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Ataşesi Yürüyen Köşk’e hayran kaldı

Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Catherine Roden ve Türk Kültür Vakfı Yetkilileri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Roden Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün hikayesini ise ilgiyle dinledi.Yalova Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Catherine Roden ve Türk Kültür Vakfı Yetkilileri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Roden Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün hikayesini ise ilgiyle dinledi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Catherine Roden’i makamında konuk etti. Roden’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Salman Yalova hakkında da Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi’ne bilgiler verdi. Yalova ile Amerika arasında kültürel ilişkiler kurulması için çalışmalar yapılması konusunda fikirlerini Yalova Belediye Başkanı ile paylaşan Roden Yalova’nın Marmara Bölgesinin merkezinde önemli bir kent olduğunu vurguladı.
Salman ise konuğuna Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü hakkında bilgiler verdi. Çınar ağacının dalını kesmek istemeyen Atatürk’ün köşkünü o günün şartlarıyla raylar üzerinde kaydırılışını dinleyen Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Catherine Roden şaşkınlığını gizleyemedi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuğuna Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün bir maketi ile Yalova Benim Kentimdir adlı kitabı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.