Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Askerinin Kafasına Çuval Geçirmeye Çalıştılar

Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dahilinde İncirlik Üssüne giren 2 kişi, çuvalla zıplama yarışmasından aldıkları çuvalı Amerikan askerinin kafasına geçirmeye çalıştı. Şahıslar gözaltına alındı.Olay,...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dahilinde İncirlik Üssüne giren 2 kişi, çuvalla zıplama yarışmasından aldıkları çuvalı Amerikan askerinin kafasına geçirmeye çalıştı. Şahıslar gözaltına alındı.
Olay, akşam saatlerinde ABD’ye ait İncirlik Üssü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında üsteki kutlamalara katılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ve Cenk Kızılırmak, çuvalla zıplama yarışmasına katıldı. İddiaya göre, yarışmadan aldıkları çuvalla bir Amerikan askerinin yanına yaklaşan üniversite öğrencileri, “2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz” ifadeleriyle propaganda yaptıktan sonra çuvalı askerin kafasına geçirmeye çalıştı. ABD askeri ise duruma müdahale etmeyerek geri hamle yaptı. Bu anı saniye saniye görüntüleyen Akarsu ve Kızılırmak, daha sonra gözaltına alındı. Bu anların kaydı ise, TGB’liler tarafından sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.
Şüpheliler Adana Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ikili, basın mensuplarının sorularını ise yanıtsız bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.