Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Heyetinden Arabuluculuk Uygulamalarına Tam Not

Avrupa Birliği yetkilileri, Bursa’daki arabuluculuk uygulamalarını inceledi.İşveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Gelişimi...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB Heyetinden Arabuluculuk Uygulamalarına Tam Not
Avrupa Birliği yetkilileri, Bursa’daki arabuluculuk uygulamalarını inceledi.
İşveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Gelişimi Projesi” kapsamında CEPEJ Uzmanı Rimantas Simatis, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Michael Ingledov, proje yöneticileri, hakimler ve hukukçuların bulunduğu heyet, Bursa Adliyesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri, arabuluculuk uygulamalarına tam not verdi.
2015 yılında Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle Avrupa Konseyi tarafından uygulamaya konulan Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi için Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Kayseri ve Bursa pilot il seçildi. Avrupa Konseyi CEPEJ (Avrupa Konseyi-Adalet Komisyonu) uzmanı Dr. Rimantas Simaitis’n de aralarında bulunduğu heyet, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer’le birlikte arabuluculukla ilgili bir duruşmayı izledi. Heyetin izlediği duruşmada bir doktorun çalıştığı sağlık kuruluşundan çıkarılmasından sonra açtığı tazminat ve diğer alacaklarıyla ilgili dava görüldü. Heyetin titizlikle takip ettiği duruşmada, Hakim Süreyya Armutçu, alınan ifadeler sonucunda iki tarafa arabuluculuk konusunda bilgi aktardı. Müşteki doktor ve avukatı arabuluculuk aracılığıyla anlaşmaya gidilmesine sıcak baktıklarını söylerken, sağlık kuruluşunun avukatı ise davalarında haklı olduklarını, şahitlerin bulunduğunu belirterek, arabuluculuk istemedi. Hakim duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, katılan heyete, “Gerçek bir duruşma izlediniz” dedi.
Heyet, daha sonra adliye girişinde açılan arabuluculuk bürosunu gezerek bilgi aldı. Heyet, adliyenin konferans salonunda arabulucular ve adliye işbirliği ile düzenlenen seminere katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.