Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Bakanlığı, Hibe İmkanlarını Anlatacak

Avrupa Birliği Bakanlığı illerde, Avrupa Birliği Programları hibe imkanlarını anlatacakAB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Programlarının, AB politikalarının uygulama araçlarından biri olup, üye devletler arasında...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanlığı illerde, Avrupa Birliği Programları hibe imkanlarını anlatacak
AB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Programlarının, AB politikalarının uygulama araçlarından biri olup, üye devletler arasında işbirliğini teşvik ederek, AB politikalarının hedeflerine ulaşmasını amaçladığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye’de de adaylık sürecinde AB müktesebatına ve politikalarına uyum kapsamında kendi önceliklerine uygun olan AB Programlarına katılım sağlandığı kaydedildi.
Kapsamı itibarıyla her bir AB Programının koordinasyonunu Türkiye’de farklı kurumların yaptığı ifade edilerek, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın, AB Programlarının ülkede genel koordinasyonunun yanı sıra uygulamanın izlenmesi ve etkinliğin artırılması hususunda gerekli çalışmaların da yapılmasından sorumlu olduğu vurgulandı.
Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen ’AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi (Enhancing Turkey’s Participation in EU Programmes)’ Projesinin, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, Programların ülkede etkin bir biçimde uygulanması ve ülke çapında potansiyel faydalanıcılara topluca tanıtımın yapılması amacıyla yürütüldüğü kaydedilerek şöyle denildi:
"Proje çerçevesinde 12 ilimizde 2014-2020 döneminde katılım sağladığımız AB Programlarının (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği - COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik - EaSI) tanıtım çalıştayları gerçekleştirilecektir.
Programlara katılımın güçlendirilmesiyle, vatandaşlarımızın, araştırmacılarımızın, KOBİ’lerimizin, üniversitelerimiz ve belediyelerimizin hem Avrupa çapında oluşturulan toplamda 95 milyar avroluk kaynağa erişimi hem de ilgili alanlarda tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkanlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
AB Programları hakkında detaylı bilgi “http://www.ab.gov.tr/abprog” adresli internet sayfasından, proje kapsamında yapılacak çalıştayların takvimi ve başvuru için “http://www.avrupabirligiprogramlari.org/” adresli internet sayfasından bilgi alınabilmektedir. Ayrıca, ’abprog@ab.gov.tr’ e-posta adresinden de proje ekibine ulaşılabilmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.