Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Bakanı Ve Başmüzakereci Bozkır, Alman Devlet Bakanı Roth İle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye olarak biz terörle mücadelede hem sıkıntılar çeken hem can yitirmiş, şehitler vermiş bir ülkeyiz. Hem de çok tecrübemiz var. Tecrübelerimizi paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.AB...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye olarak biz terörle mücadelede hem sıkıntılar çeken hem can yitirmiş, şehitler vermiş bir ülkeyiz. Hem de çok tecrübemiz var. Tecrübelerimizi paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakareci Bozkır, Avrupa İşlerinden Sorumlu Almanya Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile AB Bakanlığı’nda görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Bozkır, Brüksel’deki terör saldırısı ile ilgili bir soru üzerine, "Terör uluslararası boyutta insan canı almaya devam ediyor. Brüksel’deki saldırıdan dolayı da üzüntü duyuyorum. Ölenlere ve ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.
Terörle mücadelenin ayrım yapmadan el birliği ile dayanışma içinde hareket etmenin mecburiyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, "Türkiye olarak biz terörle mücadelede hem sıkıntılar çeken hem can yitirmiş, şehitler vermiş bir ülkeyiz. Hem de çok tecrübemiz var. Tecrübelerimizi paylaşmayı arzu ediyoruz. Örneğin DEAŞ terör örgütü ile mücadele söz konusu olduğunda Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında işbirliğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmakta. DEAŞ’ın ana kaynaklarından biri Avrupa ülkeleri vatandaşlarıdır. Bu işbirliği sayesinde 37 bin Avrupa ülkesi vatandaşının Türkiye’ye girişi önlenmiştir. Ayrıca listede yer alan 3 bin 128 kişi Türkiye’den ihraç edilmiştir" diye konuştu.
Bozkır, terörle mücadelede işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalıdır. ’Bazı terör örgütleri bana daha az zarar verir, ben onların faaliyetlerine göz yumayım. Bazı terör örgütleri bana zarar verir bunlara konsantre olayım’ yanlıştır. Bunun sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Biz bütün terör örgütleri ile mücadelede uluslararası camianın, insanlığın hizmetinde olacağız, bütün birikimlerimizi paylaşacağız. Dünyanın içinde olduğu zor dönemi aşmak için birlikte gayret sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuk Bakan Roth ise, saldırı ile ilgili derin üzüntü içinde olduğunu belirterek acılarını paylaştığını söyledi. Roth, Avrupa’nın kalbine düzenlenen saldırı sebebiyle dayanışma içinde uluslararası seviyede terörle mücadele sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ziyaretinin İstanbul bölümünde insanların yüzündeki korkuyu hissettiğini söyleyen Roth, "Bizler özgür bir şekilde Avrupa’da seyahat etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.