Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

92 yaşındaki adamdan 13 gündür haber alınamıyor

İzmir’in Bayraklı ilçesinde kimseye haber vermeden evden çıkan 92 yaşındaki Mevlüt Çakır’dan 13 gündür haber alınamıyor.Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Cengizhan Mahallesinde bakıcısı ile yaşayan 92 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
92 yaşındaki adamdan 13 gündür haber alınamıyor
İzmir’in Bayraklı ilçesinde kimseye haber vermeden evden çıkan 92 yaşındaki Mevlüt Çakır’dan 13 gündür haber alınamıyor.
Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Cengizhan Mahallesinde bakıcısı ile yaşayan 92 yaşındaki Mevlüt Çakır, bakıcısının evde olmadığı sırada evden çıkarak kayıplara karıştı. İş çıkışında babasını görmek için eve giden ancak babasının evde olmadığını anlayan oğlu Mehmet Değer Çakır, Bayraklı Polis Karakoluna giderek kayıp bildiriminde bulundu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan 92 yaşındaki Çakır’dan 13 gündür haber alınamıyor. Ailesi, Çakır’ı görenlerin kendileri ve polis ekipleri ile irtibata geçmelerini istedi.
"Alzheimer, demans gibi bir rahatsızlığı yok"
Mevlüt Çakır’ın oğlu Mehmet Değer Çakır, "Babam Mevlüt Çakır’dan 02 Ağustos tarihinden beri haber alamıyoruz. Boyu 1,50-1,55 ve yaklaşık 45 kilogramdır. Genellikle gözlüklüdür, bazen baston da taşır. Sakalsız ve bıyıksızdır. Bilinen Alzheimer, demans gibi bir rahatsızlığı yoktur ancak 92 yaşında olması nedeniyle anlık bir serebral olay yaşamış, bunun sonucunda unutkanlık ya da daha ağır bir tablo oluşmuş olabilir. Evden çıkarken yanında bir sırt çantası olduğu görülmüş. Gitme ihtimali olan Kemalpaşa, Ödemiş ilçeleri ile Konya ve Karaman’da aransa da oralarda da olmadığı öğrenildi" dedi.
"Görenler irtibata geçsin"
Babasının, 5 Ağustos Cuma günü Bayraklı 75. Yıl Mahallesinde, bir karpuz satıcısı tarafından görüldüğünü öğrendiklerini belirten Çakır, "Dağıttığımız kayıp broşürlerindeki irtibat telefonundan bilgi verildi ancak 10-15 dakika içinde olay yeri ve çevresi arandığı halde babam bulunamadı. Gören kişi üzerinde askeri yeşil ceket ve ayağında askeri bot olduğunu söyledi. Sonraki günlerde Bayraklı Smyra Meydanında görüldüğü söylenmişse de civarda bulunan yaşlı bir şahsa benzetildiği anlaşıldı. Komşular ve arkadaşlar ile mahalle arkasındaki parklar, dağlık arazi, Bayraklı Sevgi Yolu, sahil şeridi, otogar, Alsancak Garı, Basmane Garı gibi yerler günlerce arandığı halde babam bulunamadı. 12 Ağustos Cuma günü, Osmangazi Mahallesinden bir marketten ihbar geldi ancak babam yine bulunamadı. Civardaki bir kamera görüntüsü incelendi ancak kameranın açısına çok kısa süre girmesi ve konumu nedeniyle kesin babam olduğu anlaşılamadı. Babamın yaşı nedeniyle her geçen gün endişemiz katlanıyor. Duyarlı halkımızın babamı gördüğünde 155’i ya da 0532 71145 55 nolu telefonu aramasını rica ediyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.