Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 yıl geriye dönük avukat cezaları Antalyalı sanayicileri çileden çıkardı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, anonim şirketleri olan sanayicilerin her ay düzenli şekilde avukat çalıştırması yönündeki kanununa ateş püskürdü. Bahar, "Birileri Ankara’da lobi yapıyor, bu sanayicinin...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9 yıl geriye dönük avukat cezaları Antalyalı sanayicileri çileden çıkardı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, anonim şirketleri olan sanayicilerin her ay düzenli şekilde avukat çalıştırması yönündeki kanununa ateş püskürdü. Bahar, "Birileri Ankara’da lobi yapıyor, bu sanayicinin cebinden çıkıyor. Herkesin eli sanayicinin cebinde" dedi.

Avukatlık Kanunu’nda 2008 yılında yapılan düzenleme ile sermayesi 250 bin lira ve üzerinde olan anonim şirketlere sözleşmeli bir avukat bulundurma zorunluluğu gelmesinin ardından 2016 yılında yapılan denetlemeler sonucunda sanayiciye gelen avukat cezası yaptırımı, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ı çileden çıkardı. Bahar, sanayiciye geriye dönük ceza uygulandığını ileri sürerek "Herkesin eli sanayicinin cebinde" değerlendirmesinde bulundu.

"Herkesin eli bizim cebimizde"

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahar, bir otelde sanayici ve gazetecilerle bir araya geldi. Bahar, 2008 yılında çıkan ancak itirazlar nedeniyle Anayasa Mahkemesine taşınarak 2011 yılında da kabul edilen anonim şirket sahibi sanayicilerin her ay düzenli şekilde avukat çalıştırması yönündeki kanuna ilgili ateş püskürdü. Antalya’da anonim şirketi olan sanayiciye geriye dönük savcılıktan ceza kağıtlarının geldiğini aktaran Bahar, "Birileri gidiyor Ankara’da lobi yapıyor. Lobinin cezasını iş adamı cebinden çekiyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Herkesin eli bizim cebimizde" dedi.

"40-50 sanayiciye geriye dönük ceza geldi"

2008 yılındaki düzenlemeye ilk etapta karşı çıkıldığını, konunun Anayasa Mahkemesine taşındığını hatırlatan Bahar, organize sanayide bulunan anonim şirketi sahibi iş adamlarına 9 yıl geriye dönük ceza geldiğini belirtti. Bahar savcılıktan gelen yazıyla şok olduklarını da belirterek, "40-50 sanayicimize geriye dönük yüklü miktarda ceza geldi" ifadelerini kaydetti.

"Bu dayatmayla istihdam oluşturma konusudur"

Sanayiciler olarak derin bir yara aldıklarını ifade eden Bahar, sadece avukat için değil, çevre ve gıda mühendisleri konusunda da kendilerinden isteklerde bulunulduğunu kaydetti. Bahar şöyle konuştu:

"Sadece avukat için değil, çevre mühendisi, gıda mühendisi diyorlar. Yılda 2 kere gördüğümüz kişiye her ay para mı vereceğiz? Ücrette ayda bin 500 lira para ödeyeceksiniz. Hiç gelmeyecek belki hiç iş yapamayacak ama parasını alacak. Bu olabilecek bir şey midir? Biz organize sanayinin tümünde 6 mühendis çalıştırsak tüm işimizi hallederiz. Bu dayatmayla istihdam yaratma konusudur."

"Ankara’da yapılan lobi, sanayicinin cebinde son buluyor"

Sanayiciler olarak çok üzgün olduklarını dile getiren Bahar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sanayici 300 bin lira gibi bir rakamla karşı karşıya. Geriye dönük binlerce liralık para. Biz buna itiraz ediyoruz. Herkesin eli bizim cebimizde. Ankara’daki lobi sanayicinin cebinde son buluyor. Avukatlarımız zaten var, öyle ya da böyle bir yardım alma ilişkileri var. Ama bu adrese teslim iş oluşturma metodu. Bunların olmaması gerekiyor. Bu doğru bir hukuk sistemi değil. Tarafların dinlenmesi lazım."

"Sanayici potansiyel suçlu, çünkü parası var"

Sanayicilerin işçi sigortaları, iş yerine ait diğer sigortaları düzgün bir şekilde yatırdığını söyleyen Bahar, iş yeri sahibinin suçu olmamasına karşın meydana gelen iş kazalarından dolayı da dert yakındı. Mahkemenin, karar verirken iş adamlarına karşı ön yargılı olduğunu iddia eden Bahar, "Bu sebepten ötürü sanayicime yurt dışı yasağı geliyor. Bunu şu anda yaşayan sanayicilerimiz var. Önlemini de alıyor bir suçu da yok. Her şeyini nizami yapmasına rağmen hiçbir mahkemeyi kazanamıyor. Niye? Çünkü sanayicinin parası var öder. Sanayici potansiyel suçlu. O zaman hiç mahkemeye çıkmasın direk ödesin" diye konuştu.

"Sanayici bizi başkanlık yap diye seçmedi, temsil et diye seçti"

Yüzde 97’lik bir oranla başkan seçildiğini hatırlatan Bahar, "Bizim sanayicimiz bizi buraya başkanlık yapalım diye seçmedi. Sanayici bizi buraya yüzde 97 çoğunlukla bizi temsil et diye seçti. Bu bir temsildir, bu haklarımızın korunmasıdır. Belli bölgelere cebini boşaltmamasıdır" dedi.

Baronun lobi yaptığını iddia eden Bahar, kendilerinin de bu konu hakkında sanayicilerle lobi yapacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.